Gå till innehåll

ABF arrangerar fototävling

ABF bjuder in till en fototävling inför 100-årsjubileet. Temat är ”samhället sådant det är och sådant det borde vara”. Första pris är ett presentkort på 7000 kr, och tio bidrag belönas med varsitt fotobokspaket. De tio främsta bidragen ställs dessutom ut på Kulturhuset i Stockholm under jubileumsdagarna. I juryn sitter bland andra Jens Assur, prisbelönt fotograf och filmare.

Utspridda svartvita fotografier

Regler och kriterier för fototävlingen hittar du på www.abf.se

ALLA KAN DELTA
I juni 2012 firar ABF sitt 100-årsjubileum. Inför jubiléet bjuder ABF in till en fototävling. Vi hoppas att du som är cirkelledare, deltar i våra studiecirklar, tillhör någon av våra medlemsorganisationer eller på annat sätt rör dig i eller omkring ABF vill delta. Du kan ha 20 års erfarenhet av foto, eller vara en nyfiken och engagerad nybörjare. Det viktiga är din idé och din kreativitet.

FOKUS PÅ ENGAGEMANG OCH FÖRÄNDRING
Temat för 100-årsjubiléet är ”Samhället sådant det är och sådant det borde vara”. Tävlingarna kommer att utgå från samma tema. I snart ett sekel har ABF varit en arena och en motor för engagemang och samhällsförändring. I studiecirklar, föreläsningar och kulturverksamhet har människor utbytt erfarenheter, byggt kunskap, skapat och agerat tillsammans. Därför känns det naturligt att ta avstamp i just engagemanget för samhällsförändring.

Vi vill att dina bilder berättar om ett samhällsfenomen du tycker är fel, blir upprörd över och vill förändra, eller något du vill värna om och försvara. Utgå gärna från din egen vardag; din arbetsplats, din skola, ditt bostadsområde, din stad.  Försök också lyfta fram något positivt som kontrast till det som är fel: hur borde det se ut? Du kan visa något som redan är bra, eller forma en vision för framtiden. Det handlar om att hitta spänningen mellan ”samhället sådant det är” och ”samhället sådant det borde vara”.

EN VINNARE, TIO UTVALDA
Första pris i tävlingen är ett presentkort på kamerautrustning värt 7000 kr. De tio främsta fotograferna/bidragen får varsitt paket med fina fotoböcker. De tio utvalda bidragen kommer också att ställas ut på Kulturhuset i Stockholm under ABFs jubileumsdagar, publiceras i fotoboken ”Bilder av förändring”, samt visas på ABFs hemsida.

I juryn sitter bland andra Jens Assur, prisbelönt fotograf och filmare. Jens Assur kommer också medverka i seminariet under ABFs jubileumsdagar.

Så kör igång! Vi vill ha dina bilder senast 2 maj 2012.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 11 juni 2012.

Regler och kriterier

Kvinna som fotograferar med digital systemkamera

Fotar du mycket? Du kanske går en fotocirkel på ABF eller leder cirklar i foto? Ta chansen att delta i ABFs fototävling och få dina bilder bedömda av bland andra fotografen Jens Assur.  

Så tävlar du

Gå en fotocirkel på ABF

 ABF har ett stort utbud av fotocirklar. Anmäl dig kurser och studiecirklar eller kontakta ABF där du bor.