Gå till innehåll

Vi söker volontärer

Vill du vara volontär under ABFs 100-årsjubieumsvecka i Stockholm? Här kan du läsa om vad vi gör och hur du kan bli en av oss!

Anmälan sker via ditt ABF-distrikt eller din ABF-avdelning.
Se anmälningsblankett: Anmälningsblankett till volontär.doc
Vi vill ha din anmälan senast den 1 december 2011!

Nästa år 2012, firar ABF sitt 100-årsjubileum i Stockholm under vecka 24, 11 – 16 juni 2012.

Nu söker vi dig som är intresserad av ett volontärsuppdrag under ABF:s 100-årsjubileumsvecka. Det finns flera olika arbetsuppgifter och områden att välja mellan. Som volontär får du under jubiléet träffa en massa nya människor och kanske skapa dig vänner för livet.

Vi kommer under våren 2012 att genomföra en volontärsutbildning för alla volontärer. Information om tid och plats meddelas senare.

Detta kan du göra:

Jubileumsvolontär/Informationsguide
Du är vårt ansikte utåt då du arbetar i våra olika jubileumområden, du tar hand om våra besökare och ser till att de trivs. Du får ett flexibelt uppdrag där du är allmänt hjälpsam och håller ordning på respektive jubileumområde. Hjälp t.ex. våra besökare med information om när och var olika aktiviteter startar, var du hittar en toalett eller annat i Stockholm. Det är en fördel om du har god kännedom om Stockholm, talar bra engelska eller något annat språk.  

Jubileumsbyrå/InfoDisk
Vi samordnar den dagliga verksamheten för våra deltagare och volontärer. Vi bockar av anmälda deltagare, lämnar ut ”jubileumskassen” och är den naturliga mötesplatsen för alla ABFare. Vi kontrollerar närvaro och incheckning av schemalagda volontärer samt är behjälpliga om det uppstår problem för volontären.

Presentatörer/seminarievärdar
Du ansvarar för ett eller flera seminarier i ABF-huset eller Kulturhuset och hälsar välkommen samt avtackar medverkande.

Tolkservice
Är du bra på något främmande språk eller teckenspråk? Ge service för olika behov. Behov finns av både teckentolkar samt tolkning till olika språk.

Tillgänglighet
Tillgänglighet inom jubileumsområdena är viktig. Du kommer att vara behjälplig och se till att alla delar av jubileumsområdena är tillgängliga. Du kan t.ex. hjälpa till med rådgivning och/eller genomförande under uppbyggnaden av områdena och under veckan.

Bygg och riv
Bygg och riv på de olika jubileumområdena efter beskrivning.

Dekoration och röj
Du arbetar med dekoration och utsmyckning på jubiléets olika områden – ABF-huset, Kulturhuset, Kungsträdgården och Skansen. Du ser också till att återställa/plocka undan på de olika forumen efter genomförd aktivitet.

Jubileumsjour
Jubileumjour innebär att du hjälper till där det behövs, eller där det för tillfället saknas volontärer.

OBS! Du måste ha fyllt 18 år när du utför ditt volontärsarbete.
Har du frågor, kontakta: anne.stringberg@abf.se

 


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 11 maj 2012.