Gå till innehåll

Fordon och trafik

/ImageVaultFiles/id_149/cf_77/Trafik_rotationsbild.JPG

Bygg modellflyg i Sölvesborg

Kursen avser att deltagarna ska få en grundlig förståelse för hur ett modernt modellflygplan är uppbyggt och sätt ihop. Geometri och symmetri är viktigt samt hur elektroniken och mekaniken fungerar likaså säkerhetsaspekterna man bör ha i åtanke vid handhavande och utövande.
Aerodynamik och motorkunnande i enkla termer.

Tillsammans kommer vi handgripligen få sätta ihop 1 modell av så kallad ARF typ. ARF står för Almost Ready to Fly. Modellen i sig är nästan färdigbyggd, "enbart" slutmontering kvarstår.
I den monteringen ingår att man ska fixera fenan och stabilisatorn, landsställ med hjul och kåpor, elektronik i form av batterier, mottagare och servon till roder, samt installation av motor, tändsystem och avgassystem. Träning i simulator kommer att finnas.

Komponenterna är moderna och helt "up to date".
Modellen heter Graupner Taxi 2400 och är en högvingad så kallad trainer, med mycket goda flygegenskaper. Den är ca 2400 mm mellan vingspetsarna och kommer väga runt 6-7 kilo klar.
Motorn är en 30cc bensinmotor, 4 hk och med elektronisk tändning. Motorn är enkel att handha och är i det närmaste underhållsfri. Driftkostnaderna blir mycket låga.

Radiosystemet kommer bestå av 8 servon, 2 Lithium-polymher batterier, en mottagare och 2 radiosändare. Det mesta kommer från Futaba och är moderna digitala delar. I cirkeln kommer att ingå programmering av sändare och förklaring till hur en moden sändare generellt fungerar.

Modellen vi bygger kommer sen att användas i Skolflygning - som blir fortsättning på denna cirkel för de som önskar.

Deltagarna behöver inte ha några förkunskaper.
Vi startar så snart vi fått 8 anmälda deltagare.
Sölvesborg modellflygklubb tillhanda håller materialet.
Plats: Hellséns hangar, centralt i Sölvesborg

Pris 1000 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 16 augusti 2016.

Fakta

Startdatum: Meddelas senare

Veckodagar:

Tidpunkt:

Antal tillfällen: 4

Arrangör: ABF Blekinge - Sölvesborgskontoret

Cirkelledare: Anders Hellsén

Plats: Hellséns Hangar
Badhusgatan 4, sölvesborg

Arrangemangsnummer: 123558


Visa större karta