Gå till innehåll

Cornelis Vreeswijk

  • Måndag, 1 november 2010

Cornelis Vreeswijk var inte bara poet, trubadur och estradör. Han var en glödande samhällskritiker, och han var tolvåringen som kom till Sverige från Holland utan att kunna ett ord svenska.

När han gick bort efterlämnade han en visskatt omfattande ca 500 visor plus ett stort antal översättningar och bearbetningar. Lägg därtill en diktsamling och ett stort antal noveller och andra prosastycken.


Den 12 november är det premiär för långfilmen om Cornelis liv och i samband med detta genomför ABF Blekinge två olika viskvällar.

I Mörrums Folkets Hus visar Bio Laxen filmen om Cornelis och i samband med premiären den 12 november blir det underhållning, både innan och efter filmen, av ”Tommy Körberg” (Håkan Windahl) och ”Cornelis Vreeswijk" (Tobias Persson) båda kända från Sikta mot Stjärnorna på TV4.

Den 24 november kommer Corneliskännaren Silas Bäckström och trubaduren Dan Viktor till Ronneby Café & Matsal och framför visprogrammet ”I Cornelis anda”. Visprogrammet innehåller berättelser om trubadurens liv, tolkning av Cornelis visor och en utställning med material från Cornelismuseet i Gamla Stan i Stockholm.

Mer information om respektive program hittar i vår evenemangsguide.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 1 november 2010.