Gå till innehåll

Det sjuder av verksamhet

  • Måndag, 31 oktober 2011

Det märks att hösten är här, överallt i våra studielokaler sjuder det av verksamhet.

Det slöjdas, diskuteras, datorer är igång och deltagarna lär sig nya saker varje dag och kväll i veckan. Det känns alltid spännande och lite nervöst när studieprogrammet skickas ut. Kommer det att finnas ämnen som lockar våra kommuninvånare, är de nya ämnena tillräckligt intressanta? Det verkar som vi även i höst lyckats med vårt studieutbud över hela Blekinge.

När det gäller facklig verksamhet satsar vi tillsammans med LO-facken, både i östra och västra Blekinge, på tvärfacklig medlemsutbildning. Vår förhoppning är att det under våren ska komma igång många medlemsutbildningar. Det är ett av våra sätt att vara med och stärka demokratin i samhället. Det är inte bara de fackliga organisationerna vi vill stärka utan alla våra medlemsorganisationer arbetar vi med på olika sätt.

Vi har nu varit en ABF-enhet i Blekinge i 3 år. Sammanslagningen har nu verkligen ”satt sig” ordentligt och allt fungerar bra. Alla expeditioner är bemannade och där vi haft pensionsavgångar under året har vi gjort förstärkningar. Allt för att vi även i fortsättningen ska vara ett studieförbund som lockar både deltagare och våra medlemsorganisationer.

Text: Monica Jansson

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 31 oktober 2011.