Gå till innehåll

Louise fixar konsert för miljön

  • Torsdag, 14 april 2011

Live Green Festival – så heter välgörenhetsgalan som äger rum i Wämöparken den 21 maj.

Bakom arrangemanget står Karlskrona tjejen Louise Lindén som haft arrangemanget som ett projektarbete i skolan. Och givetvis stöds festivalen av ABF, som tycker det är viktigt att uppmärksamma ungdomars kultur och samhällsengagemang.

En festival till förmån för miljökatastrofen i Japan och stöds av Greenpeace. Dragplåster som Caj Karlsson, Treadstone, Sebastian Wiijk och lokala band som Vapenbröder och Frank Sylvester. Tunga sponsorer som Stena Recycling, Affärsverken och Scandic finansierar satsningen. Till sin hjälp har hon välkända namn inom musikbranschen som ”Bitte” Appelqvist, Musik i Blekinge, och Hempo Hilldén. Idén bakom festivalen är att få alla kostnader betalda så att inkomsterna kan gå till välgörenhet.

Louise Lindén och Green Teens har verkligen bråda dagar fram till festivalen. Green Teens är en miljöorganisation för ungdomar som Louise och några vänner i Blekinge drog igång för något år sedan. Fyra arrangemang har det blivit under året, bland annat klädbytardag och evenemang under Earth Hour.

- Alla verkar vilja bidra. Affärsverken ska bidra med förnyelsebar el till evenemanget, Blekingetrafiken sätter in extra bussar, centrumtåget går ut till Wämö på festivaldagen, berättar Louise Lindén.

Alla banden ställer upp gratis. Musik i Blekinge och ABF ställer upp med kunnande och finansiering. BLT och Digitalfilm hjälper till med marknadsföringen. Lokala företag medverkar vid den ekologiska marknaden inne på festivalområdet. Särskilda ungdomsbiljetter till rabatterat pris kommer att säljas på skolorna.

- Jag känner att en festival med miljöinriktning är helt rätt just nu. Många har fått upp ögonen för miljöhoten och det som händer i Japan har fått många att reagera. Sedan är det ju inte fel att ha roligt på samma gång man gör något bra, avslutar Louise Lindén.

Text: Bosse Johansson

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 14 april 2011.