Gå till innehåll

Nyårsrevyn i Ronneby fick pris

  • Måndag, 31 januari 2011

Ronnebyrevyns "Nya kvastar" tog hem priset för bästa revy och de fick också ta emot publikens pris, när P4 Blekinge delade ut "RevyRickard". Motiveringen till priset var att revyn var vass och aktuell där en och annan makthavare fick en smäll.

Ronneby Folkteaterns Håkan Robertsson säger att han är rörd och glad över utnämningen. Och inte nog med det: "Nya Kvastar" fick också utmärkelsen "Bästa manliga artist", genom Daniel Gustavsson.

Ensemblen består till största delen av skådespelare som också deltog i sommarteatern "Ronneby Blodbad". Revyn är proffsigt regisserad av Johan Westermark. Orkestern består av mestadels "gamla rävar" under ledning av basisten Claes Rylander, som till vardags bland annat spelar i "ABF-bandet" The Rodeos.

Sammantaget präglades nyårsrevyn det en skön mix av spelglädje och begåvning. Texterna, som utgör grunden, till revyn är ofta underfundiga och spetsiga. Producenten hade många texter att välja emellan och författarna till dem var imponerande många. "Nya Kvastar" är fast förankrade i den lokala myllan. Sammanlagt sågs revyn av över 1300 personer.

Efter några år utan nyårsrevy gav alltså Ronneby Folkteater, ABF och Ronneby kommun oss den tillbaka!

Text: Bosse Johansson
Foto: Torbjörn Frennesson

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 31 januari 2011.