Gå till innehåll

Workshop med Janne Bark på Hasslö

  • Fredag, 4 mars 2011

Low Down heter ett av 10-tal band som är med i Hasslö Musikförening. Gruppen har flera gånger fått hjälp av Ulf Lundell-musikern Janne Bark för att utvecklas musikaliskt.

- Det är en enorm lyx att få tillgång till en sådan rutinerad musikers erfarenhet och kunnande. Man lär sig massor, säger Mats Kullberg, som spelar bas och sjunger i bandet.

Denna gång handlar det om att arrangera två låtar inför en inspelning, som planeras till maj. Workshopen, som anordnas via ABF, innebär att Low Down hinner med att "styra upp" en av låtarna.

Low Down brukar snacka ihop sig i bandet lite innan varje workshop om vad vi vill ha hjälp med. Janne Bark får på så sätt en föreställning om vad bandet är ute efter innan de träffar honom.
- Det har varit allt ifrån ljudinställning i replokalen till att fixa setlistor inför spelningar, berättar Mats Kullberg.

Efter workshopen ska Low Down tillbringa några månader med att i studiecirkelform repa in låtarna så att allt sitter innan det blir dags för inspelning. Men innan dess blir det livespelning för bandet den 9 april på Brunnsparkens Restaurang och Café i Ronneby. Low Down består av Pelle Toresten, trummor, Mathias Börjesson, gitarr och körsång, Gert Olofsson Klaviatur och körsång, Kristian Persson, gitarr och munspel och Mats Kullberg, bas, sång.


Text: Bosse Johansson

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 4 mars 2011.