Gå till innehåll

5i12

  • Torsdag, 28 november 2013

VÄLKOMMEN HÄLSAR VI ALLA  som vill manifestera för mångfald och mot våld, rasism och främlingsfientlighet. Som vanligt genomför vi manifestationen kl. 11.55 i år torsdag 5/12 på lilla utescenen vid Cozmoz, Folkets park i Borlänge.

Det blir tal av Roza Güclü Hedin, Victor Ganguly och Tyko Persson. Du bjuds även på sång och musik av Mats Höjer, Suzana Barmani och barngruppen. Glögg och pepparkakor serveras. Se utskriftvänlig affisch.
VÄLKOMMEN att visa ditt stöd för mångfald och mot våld, rasism och främlingsfientlighet  -  du behövs !
Det är 25:e året som dessa manifestationer hålls runt om i landet. Se och sprid också årets mycket viktiga upprop om att rösta demokratiskt  http://www.5i12.com/Default.aspx?id=390   
Arr: Internationella föreningen Dialogen, ABF i Borlänge, Borlänge Ungdomsråd, Cozmoz och Integrationsutskottet i Borlänge kommun.

5i12-rörelsen startade 1988 i Härnösand av en grupp ungdomar som bestämt sig för att stoppa den främlingsfientlighet och rasism som då fanns i staden. På torget skulle alla goda krafter samlas. En av initiativtagarna hette Sara, 17 år. 1989 mördades Sara av en ung flykting, en tragedi som väckte uppmärksamhet och förstämning över hela landet. Men många i Härnösand reste sig i nya manifestationer och i främsta ledet gick Saras pappa, Stig Wallin. 1993 hölls de första nationellamanifestationerna. Den 5 december klockan fem i tolv är sedan dess 5i12-rörelsens nationella manifestationsdag och aktivitetersker även i Riksdagen och i EU-parlamentet. Stig Wallin avled den 5 december 2009. Det bästa sättet att hedra deras minne är att fortsätta deras arbete var helst du befinner dig www.5i12.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 28 november 2013.