Gå till innehåll

Ovanmyra Kulturhus

 • Onsdag, 22 juni 2016

Kulturarrangemang på Ovanmyra kulturhus för perioden juni till november 2016

Under juni:

 • Onsdag 29 juni kl 18.00 QUILTY.
  Sveriges kanske bästa grupp när det gäller Irländsk musik. Upplev en generös, färgstark och variationsrik konsert med bl a  jigs och reels med Esbjörn Hazelius, Gideon Andersson och Dag Westling.

Under juli:

 • Torsdag 7 juli kl 15.00 ERIC SCHÜLDT.
  Radioprofilen på Sveriges radio berättar och spelar musik – ungefär som i sina radioprogram, men här live, inför publik. Unikt tillfälle!
 • Lördag 9 juli kl 15.00 SOMMARMUSIK.
  (Aulins akvareller, Frösöblomster m.m) med Nils Klöver (Londonbaserad gitarrvirtuos som konserterat på stora scener världen runt) och norske violinisten Odd Sonntag.
 • Torsdag 14 juli kl 18.00 DRAUPNER.
  En av Sveriges främsta folkmusikgrupper, med Göran Antonsson (violin, viola), Henning Andersson (violin, viola) och Thomas Lindberg (gitarr, mandola, bosoki). Traditionell svensk folkmusik med tätt, intensivt och lyhört samspel.

Under augusti:

 • Lördag 20 augusti kl 18.00 BELLMANPROGRAM.
  Ett suggestivt program om vår nationalskald som skrev om livet både i hovkretsar och bland utstötta. Här med basbaryton Staffan Liljas (som sjungit på de flesta stora scener i Skandinavien, men också i New York) och Karl Nyhlin, Sveriges kanske främste lutspelare.

Under september:

 • Lördag 3 september kl 15.00 SUCCÉ I REPRIS.
  Kärt återbesök av Olle Lindberg (son till Nils Lindberg) och hans fru Agnes. Duon ”A&O” har konserterat i drygt tio år och sjunger och spelar mångainstrument och rör sig fritt mellan genrer som visa, jazz och barockmusik.
 • Söndag 4 september kl 15.00 ANDERS LINDSTRÖM
  känd Rättviksprofil, författare, dirigent, kyrkomusiker, Munthe-forskare m.m. - ger här ett varierat program om Axel Munthe, som skapade San Michele och sedan lät bygga Hildasholm i Leksand m.m. Anders Lindström berättar, visar bildspel, spelar musik.

Under oktober:

 • Lördag 1 oktober kl 15.00. DALABAROCK !
  Framgångsrika ensemblen Dalabarock, som hämtar inspiration från 1700- och 1800-talens folkmusik i Dalarna, konserterar. Gruppen består av Thomas Fahlander (fiol), Stefan Ekedahl (cello, spilåpipa, säckpipa) och Ronnie Svenblad (tramporgel)
 • Söndag 2 oktober kl 15.00 MEDRYCKANDE FOLKLIGT! 
  Irländsk, skotsk, amerikansk folkmusik m.m.. Möt Sofie Jonsson och John Mitchell som förra året gjorde succé i Ovanmyra med sång, spel och artisteri på hög nivå. Svängigt, rytmiskt, intensivt. Paret har nyligen varit på turné i de sydamerikanska sydstaterna.

Under november:

 • Tisdag 8 november kl 15.00 DEN VÄSTERLÄNDSKA MUSIKHISTORIEN PÅ TRE TIMMAR.
  Björn Gustavsson, musikkritiker som numera skriver i bl a Opus och Tidig musik och som tidigare lett studiecirklar i musikhistoria, ger en snabbspolning i ämnet: ”från renässans till den allra nyaste konstmusiken” – samt spelar mängder av musikexempel på cd-anläggning.
 • Söndag 27 november kl 15.00 ADVENTSKONSERT.
  Pianisten Jacob Lidåkra ger ett Bachprogram, spelar också några av de älskade julpsalmerna på den gamla tramporgeln. Jacob Lidåkra avlägger inom kort sin masterexamen på Sibeliusakademin i Helsingfors. En stor begåvning.
Program i pdf format hämta här.
 
Mer information om konserterna och ev ändringar finns på facebook: Ovanmyra kulturhus,  ABF:s hemsida: www.borlange-nedansiljan.abf.se samt kommande annonsering i Rättviksnytt och via affischering.
Entré: 150 kr. Kontant betalning vid entrén.
Fika med hembakat i samband med programmen. Förbokning av biljetter: sms:a eller ring: 076-022 00 37
Adress: Lissbrittas gatu 6 Ovanmyra, strax söder om Boda kyrkby ca 17 kilometer norr om Rättvik, utmed väg 301

Ovanmyra kulturhus ägs av kulturskribenten och författaren Björn Gustavsson som bekostar och planlägger programmen som arrangeras i samarbete med Ovanmyra kulturhus vänförening, ABF Rättvik och Folkmusikens hus.
 • Dela artikel
 • Skriv ut

Senast ändrad den 13 september 2016.