Gå till innehåll

Bröd i Bergslagen

Bakningen, skvaltkvarnarna och ugnarna är en viktig del av vårt kulturarv. Det finns idag ett växande behov av bakning, matkvalitet och närproducerat. Här sammanfaller vår kulturhistoria med vår tid intresse för mat och miljö. Vårt mål är att utveckla den gamla traditionen genom att både öka kunskaperna om gamla metoder och förnya traditionen med nya kunskaper och den moderna människans krav. Detta skall i sin tur leda till en ökad aktivitet och nya former för att få en hållbar ekonomi runt verksamheten. Vi har även ett integrationsmål med verksamheten som handlar om att förena den lokala bak kulturen med inflyttades tradition från respektive hemland.

Bröd

Denna sida kommer att innehålla recept. Bilder och berättelser om hur projektet utvecklas. Koppling till Ekomuseums hemsida och blogg finns också.

Vill du veta mera, ring projektledare
Eva Långberg 070-628 14 94 eller 0240-180 60

Välkommen till ett mycket spännande projekt.

För mer info se Broschyr 


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 27 augusti 2014.

Samarbetspartners

 Ekomuseum Bergslagen



Projektet finansieras med bidrag från EU.
EU-flagga (Delvis_f) mindre