Gå till innehåll

Mat och dryck

/ImageVaultFiles/id_464/cf_77/Rotationsbild_mat.JPG

Surdegsbakning - fortsättning

Du får lära dig att göra egna recept och prova också att baka dekorbröd. Bröd i form av en kräfta eller julgran, här sätter bara din fantasi gränserna.

Förutom att surdegsbröd har en god smak finns många andra fördelar med ett surdegsbröd. Det är saftigare och ger längre hållbarhet. Det är mindre känsligt för mögelangrepp. Det har en god struktur och smular mindre.
Surdegsbröd har ett lägre GI (glykemiskt index) än vanliga bröd bakade på jäst. De ger en jämnare blodsockerhalt genom att näringen tas upp långsammare av kroppen. Det ger en längre mättnadskänsla och mer ork. Det sägs även vara särskilt bra för diabetiker. Man kan baka alla typer av bröd med surdeg och även vetebullar och tex pizza.

Deltagarna står för sina egna ingredienser, eventuell materialavgift tillkommer.
Preliminärt startdatum
Cirkeln startar så snart den är fulltecknad. Du meddelas definitivt besked om start per post ca 1-2 veckor före cirkelstart.

Pris 640 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 augusti 2016.

Fakta

Startdatum: 3 november 2016

Veckodagar: Torsdag(ar)

Tidpunkt: 18.00 - 20.30

Platser kvar: 8

Antal tillfällen: 5

Arrangör: ABF Dala Finnmark

Cirkelledare: Eva Långberg

Plats: Bergaskolan, Hemkunskapssal 1

Arrangemangsnummer: 17447


Visa större karta