Gå till innehåll

Mat och dryck

/ImageVaultFiles/id_467/cf_77/Rotationsbild_mat.JPG

Surdegsbakning - nybörjare

Lär dig surdegens hemlighet! Starta en egen surdeg och håll den vid liv och få kunskap om bakningens kemi och karaktären på olika sorters mjöl.

Förutom att surdegsbröd har en god smak finns många andra fördelar med ett surdegsbröd. Det är saftigare och ger längre hållbarhet. Det är mindre känsligt för mögelangrepp. Det har en god struktur och smular mindre.
Surdegsbröd har ett lägre GI (glykemiskt index) än vanliga bröd bakade på jäst. De ger en jämnare blodsockerhalt genom att näringen tas upp långsammare av kroppen. Det ger en längre mättnadskänsla och mer ork. Det sägs även vara särskilt bra för diabetiker. Man kan baka alla typer av bröd med surdeg och även vetebullar och tex pizza.

Kostnad för ingridienser tillkommer samt eventuell materialavgift tillkommer.
Preliminärt startdatum
Cirkeln startar så snart den är fulltecknad. Du meddelas definitivt besked om start per post ca 1-2 veckor före cirkelstart.

Felmeddelande

Kontakta ABF för att anmäla dig till den här kursen/studiecirkeln:

ABF Dala Finnmark, 0240-180 60

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 22 september 2016.

Fakta

Startdatum: 29 september 2016

Veckodagar: Torsdag(ar)

Tidpunkt: 18.00 - 20.30

Antal tillfällen: 5

Arrangör: ABF Dala Finnmark

Cirkelledare: Eva Långberg

Plats: Bergaskolan, Hemkunskapssal 1

Arrangemangsnummer: 17445


Visa större karta