Gå till innehåll

Jonas Helling ny chefredaktör för Fönstret

  • Tisdag, 17 januari 2006

ABFs kulturtidskrift Fönstret har fått ny chefredaktör – Jonas Helling, journalist och författare. Helling, som ser som sin första uppgift att modernisera den anrika kulturtidskriften, hämtar sin inspiration från såväl Monty Python som Sven Wernströms Trälarna.

Jonas Helling, 35, som närmast kommer från egen verksamhet med medieproduktion, har tidigare arbetat som chefredaktör för SSU-tidningen Frihet och s-magasinet Jalmar. Han har varit radiokrönikör, haft uppdrag som papparedaktör på Vi föräldrar och har givit ut böckerna Att bli pappa – så funkar det (Bonnier Carlsen, 2001) och Att leva med smärta (Ekerlids, 2004).

– Jag drivs av en lust att göra det svåra begripligt, och det smala populärt. ABF har ett fantastiskt brett utbud i sin verksamhet. En kulturtidning från ABF får aldrig vara exkluderande eller få läsarna att känna sig dumma, säger Jonas Helling.

Han ser sin bakgrund med många olika erfarenheter som en av sina tillgångar.

– Jag kommer som många andra 70-talister från ett starkt politiskt hem, men hade turen att växa upp även med Monty Python, vid sidan av obligatoriska, ideologiska alster som Trälarna och Olas farfar är död. Jag tror att det ger en bra grund för att ge ut en samhälls- och kulturtidning som både är allmänbildande och underhållande. Fönstret ska bli ett modernt, aptitligt och folkbildande magasin om samhälle och kultur.


För mer information kontakta:
Jonas Helling, Mobiltelefon: 070-415 05 63
Tidningen Fönstret E-post: jonas.helling@abf.se

Pressmeddelande 2006-01-17


2006-01-17

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 september 2010.