Gå till innehåll

Res till World Social Forum i Kenya med ABF

  • Måndag, 13 februari 2006

ABF Stockholm och ABF Skåne anordnar läs, spara, res-cirklar inför World Social Forum i Kenya 2007.

World Social forum är världens största mötesplats för rörelser som ifrågasätter
dagens världsordning. I brasilianska Porto Alegre samlades över 150 000 deltagare 2005. Årets forum är polycentriskt och pågår i tre världsdelar. Nästa år är det åter dags för en global samling, i Kenya i Afrika. Under 2006 ordnar ABF Stockholm och ABF Skåne läs, spara, res-cirklar med forumet i Kenya som mål.

Förutom läs, spar, res-cirklar anordnar ABF Stockholm även cirklar på teman som Afrika och den globala rättviserörelsen inför forumet. Den som vill kan också få hjälp att starta cirklar i sin förening eller vänkrets. ABF Stockholm har tagit fram ett studiematerial att bygga cirklarna kring. En informationsträff hölls den 15 februari men det går fortfarande bra att anmäla intresse för cirklarna.

Sven-Ingvar Sundin, ombudsman på ABF Lundabygden berättar om studiesatsningen i Skåne:
- Tanken är att man ska bestämma sig för några områden att sätta mer fokus på. Efter två studieterminer med cirklar och fördjupningsträffar åker de som vill till Kenya. Men vi hoppas att även de som inte åker ska tycka att det är intressant att fortsätta diskussionerna med de andra när de kommer tillbaka.

Sista anmälningsdag för cirklarna i Skåne har flyttats fram till den 24 februari.

Mer information om de båda studiesatsningarna nedan.


2006-02-13

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 september 2010.