Gå till innehåll

Diskutera och agera på Socialistiskt forum

  • Onsdag, 5 november 2008

Drick ditt morgonkaffe och diskutera kulturpolitik med Åsa Linderborg. Lyssna på Johan Ehrenbergs föredrag om den krisande ekonomin strax efter lunch. Låt dig uppslukas av Göran Greiders och Anneli Jordahls samtal om klasshat på eftermiddagen. Delta i ett seminarium om USAs framtid tillsammans med Mattias Gardell och Katrine Kielos framåt kvällen. Och avrunda med att dansa och mingla dig glad på Café Umbra till sent på natten. Däremellan kan du kolla in alla bokbord och passa på att träffa folk i ABF-husets korridorer.

Så kan en dag på Socialistiskt Forum i Stockholm se ut. Valmöjligheterna är stora. I årets upplaga, som arrangeras lördagen den 15 november i ABF-huset, finns det hela 80 programpunkter att välja mellan. Det är öppet för alla och fri entré, och omkring 2000 personer från hela Sverige väntas delta.

– Socialistiskt Forum fortsätter att växa. Det har förvandlats till Sveriges viktigaste arena för radikal idédebatt, en mötesplats för alla som vill låta sig inspireras i arbetet för en bättre värld, säger Moa Elf Karlén, studiesekreterare på ABF Stockholm, som tillsammans med LO-distriktet i Stockholms län är forumets huvudarrangör.

Under forumet har du chansen att delta i seminarier med så skilda rubriker som ”Peak Oil – när oljan tar slut”, ”Att krossa kärnfamiljen med förnuft och kraft” och ”Slutet på marknadsfundamentalismen”. Några aktuella frågor kommer att få särskild stor uppmärksamhet, däribland privatiseringen av välfärden och fackets framtid.

– Det blir föreläsningar och samtal med kända debattörer, workshops där alla kan delta aktivt, dessutom teater, film och livemusik, säger Moa Elf Karlén.

Fredrik Jansson från Sundbyberg deltog på förra årets Socialistiska Forum, och han kommer att delta även i år. Han ser forumet som en arena för diskussioner som inte ryms i mediebruset.

– Jag hoppas att jag får tänka en tanke jag aldrig tänkt förut. Sen är det förstås en möjlighet att träffa människor och diskutera det möjliga och omöjliga, säger han.

Även Nadja Tham från Stockholm är en återkommande deltagare. Hon tycker att Socialistiskt Forum ger en inblick i vad som händer just nu i olika politiska frågor, och hon hoppas få större inblick i den nuvarande finanskrisen och på vilka sätt människor är beredda att agera för förändring

– Det är ett enormt fullspäckat schema - på en enda dag! Jag ser fram emot att ladda huvudet med ny information och kunskap, timslånga diskussioner, ha roligt och att träffa nya personer, säger hon.

Socialistiskt Forum är en tummelplats för samhällsengagerade och intresserade i alla åldrar. Det börjar klockan 10.00 och slutar klockan 18.00 lördagen den 15 november. Platsen är ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm. Huvudarrangörer är ABF Stockholm och LO-distriktet Stockholms län. Mer än 70 organisationer är medarrangörer. Det är fri entré.

Programmet hittar du på www.abfstockholm.se/socforum/, klicka på länken nedan.

Kent Werne

2008-11-05

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 september 2010.