Gå till innehåll

Lär dig leva hållbart

  • Onsdag, 21 maj 2008

Nästan varje dag påminns vi om klimathotet. Jorden blir varmare, isarna smälter, haven stiger och ovädren blir fler. Men vad beror klimatförändringarna på, hur allvarlig är krisen och vad innebär den för oss? ABFs Klimatskola ger kunskap så att du kan göra aktiva val och innehåller många handfasta tips för ett hållbart liv.

Till hösten kommer andra blocket ”Miljön är din” som kompletterar den första delen ”Klimatet är ditt”. Blocken kan läsas fristående eller i följd. Klimatskolan finns på en rad orter runt om i landet. Vill du veta mer om studiecirklar där du bor klicka på länken nedan eller kontakta ABF på din ort.

Forskarna befarar att jordens medeltemperatur kan stiga med så mycket som sex grader de närmaste hundra åren - något som skulle innebära en katastrof. Även med en lägre temperaturhöjning blir konsekvenserna allvarliga, särskilt i den fattiga delen av världen. Utvecklingen går åt fel håll, och även om många forskare är överens om vad den globala uppvärmningen beror på, så är inte politikerna överens om hur problemet skall tacklas.

Som enskild individ är det lätt att bli både villrådig och uppgiven. Frågorna är många: Vad innebär klimatförändringarna för jordens befolkning? För naturen? Och för mig? Vi tänker på framtiden och på våra barn och undrar vad vi själva måste göra för att bli en del av lösningen snarare än en del av problemet. Vad är det egentligen som krävs av oss? Måste vi sluta flyga till Thailand? Köpa etanolbil? Starta en miljögrupp? Är det något som vi måste lösa politiskt eller genom att var och en förändrar sin livsstil?

ABFs Klimatskola riktar sig till alla som vill lära sig mer om klimatförändringarna och om vad vi kan göra för att vända utvecklingen.

________________
Nedan hittar du mer information om hur ABFs Klimatskola är uppbyggd och om studiematerialet "Klimatet är ditt", klicka på länken.

Till hösten startar studiecirklar i ABFs Klimatskola på ett stort antal orter runt om i landet. Anmäl dig direkt på webben, klicka på länken nedan. Hittar du ingen cirkel där du bor kontakta ABF på din ort. Kontaktuppgifter hittar du nedan, klicka på länken.


2008-05-21

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 september 2010.