Gå till innehåll

Påverka kulturpolitiken

  • Fredag, 17 oktober 2008

Den 20 oktober startade socialdemokraternas kulturrådslag som ligger till grunden för partiets framtida kulturpolitik. Ta chansen att lära dig mer och dela med dig av dina åsikter. Samla en grupp och starta en studiecirkel hos ABF. Eller anmäl intresse av att vara med i grupp som ABF startar på din ort.

Rådslaget ställer bland annat en rad frågor som ska ligga till grund för en långsiktigt hållbar kulturpolitik med bred förankring i det svenska samhället, att presentera inför nästa val.
Frågeställningar som berörs är till exempel:
- Hur skapar vi förutsättningar för de kulturellt yrkesverksamma att leva på sitt yrke?
- Hur kan vi skapa bättre förutsättningar för alla människor, oavsett klass, kön, ålder, etnicitet eller ekonomiska förutsättningar att ta del av kulturen?
- Hur kan vi ta vara på, och utveckla, den kreativitet som vinns i vårt samhälle och hos var och en av oss?

Surfa in på rådslagets webbplats och chatta med företrädare från rådslagsgruppen, kommentera kulturbloggen, ladda ner rådslagsmaterialet och skicka in synpunkter. Klicka på länken nedan. Rådslaget pågår till den 12 december.

Vill du arbeta med rådslagsmaterialet och förbereda dina ställningstaganden i en studiecirkel kontakta ABF på din ort, klicka på länken nedan.


2008-10-17

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 september 2010.