Gå till innehåll

Sommarkul med ABF

  • Fredag, 13 juni 2008

Hitta din favorit bland kurser, festivaler, teaterföreställningar, musik och dans runt om i landet.

Sommar-Street Årby/Skiftinge sätter Eskilstuna på hip hop-kartan. Bland annat blir det livekonserter och ”Turné på hjul” med skate, inlines och BMX. Kolla in proffsen och testa själv! För mer information kontakta ABF Sörmland, klicka på länken nedan.

I Norberg utanför Västerås kan du som är barn eller ungdom skapa med lera, väva, teckna eller måla. Kusen avslutas med en utställning på Slöjdargården. Kurstillfällena är 15-19 juni, 23-27 juni och 30 juni-4 juli.
Du som är vuxen kan måla akvarell. Kursen håller till både utomhus och inomhus mellan 30 juni och 4 juli. Vill du veta mer om kursinnehåll och priser eller anmäla dig till någon av kurserna ring 0223-206 62.

Vad gör Ditt barn på nätet? En föräldracirkel om datateknik och moral, Kavla, dreja och modellera och Konstskola för hela familjen är några av studiecirklarna som du hittar i Sundsvall i sommarserien ”Ledigt lärande”. Kontakta ABF Sundsvall och Timrå för mer information och prisuppgifter, klicka på länken nedan.

Kul för barn och unga i Stockholms norra förorter är det på dagkollo. Mellan 10-16 kan man träffas, rita, måla, spela fotboll, brännboll, BMX, prova bågskytte, testa cheerleading eller komma med egna förslag på roliga sker att göra. Mer information om platser finns hos ABF Norra Stor-Stockholm. Klicka på länken nedan.

Samtala och meditera tillsamman med andra kvinnor i Bollnäs. Kvinnogruppen är ett forum för dig som vill öka självkänslan, våga öppna dig, vara som du är och som vill umgås med andra kvinnor på ett avslappnat sätt. Måndagar jämna veckor mellan. 23 juni och 18 augusti kl. 19.00-20.45. Kursen är gratis och drop in gäller. Vill du veta mer ring 070-534 16 49.

Måla i naturen, på bryggan, i skogen, i trädgården eller i växthuset. Upplev porten till Hög Kusten vid Solebo-Härnösand. 23-25 juli och 15-17 augusti kan nybörjare och proffs blomma ut i olja och akvarell. För mer information, prisuppgifter och anmälan kontakta ABF Ångermanland. Klicka på länken nedan.

Måla i olja eller akryl kan du göra i Motala 30 och 31 juli. Anmälan senast den 27 juni. För mer information och prisuppgift kontakta ABF Östergötland på 0141-209550 eller klicka på länken nedan.

I Botkyrka är det full fart hela sommaren för både vuxna och barn. I Hogelbyparken möter du clownen Manne, musikerna Tomas Edelgård och Marcus Sigvardsson, kända bland annat från Lattjo Lajban i TV4, fängslande trollkarlar, fascinerande buktalare och många fler. Stockholm jazz bjuder på idel kändisar som Ludvig Berghe Trio med Nina Ramsby, Svante Thuresson med Peter Johannesson Sixtus, Sofia Pettersson, Amanda Sedgwick, Tommy Körberg med The way beyond band, Peter Asplund Quartet samt stjärnskott från Musikhögskolan i Stockholm. Mer information på ABF Botkyrka-Salems webbplats, klicka på länken nedan.

Föreställningen Spår av ristningar ger liv åt bronsålderns magiska hällristningar i Västra Götaland, Blekinge, Skåne, Östergötland och Uppland. Följ med EMBLA dans & teater till en värld full av myter, gudar och magi. Mer information har ABF Västra Götaland, kicka på länken nedan.

Ingen sommar utan en schysst festival. Rip It Up är en trivsam liten popfestival i Värmlandsbro utanför Säffle. Packa tältet och avnjut The Clientele, Another Sunny Day, Pipas, Days och många fler. För mer information och prisuppgifter kontakta ABF Värmland, klicka på länken nedan

Jämtländska Frösön låter fantasin spela fritt under berättarkvällar på temat naturväsen. Möt vättar, vittror, tomtar och troll. 24 juni, 1 juli, 12 augusti och 19 augusti.
Mer information på ABF Z:s webbplats, klicka på länken nedan.

Musikkvällar och barnprogram blir hela sommaren i Uppsala stadsträdgård. Viktoria Tolstoy dyker upp liksom Östen med Resten, Sofia Karlsson och Anna o Idde.
Mer information har ABF i Uppsala län, klicka på länken nedan.

Det formligen sprutar av utställningar och musik som country, visor och dansmusik under Lajksjöfestivalen i Dorotea 27-28 juni. Mer information har ABF Mitt i Lappland, klicka på länken nedan.

Gå på musikfestival och spelmansstämma i Burträsk och upplev Burträsksvängen. Musikfestivalen pågår mellan 2 och 5 juli och spelmansstämman mellan 11 och 12 juli. För mer information kontakta ABF norra Västerbotten, klicka på länken nedan.

Du som är rädd för att ta ut svängarna på dansgolvet eller inte vågar dig upp alls kan ta dig en sväng om Malung. Där blir det överlevnadskurs för dansgolvet under dansbandsveckan 14 – 18 juli. För mer information och priser kontakta ABF Norra och Västra Dalarnas kontor i Malung, klicka på länken nedan.

I Habo utanför Jönköping hittar du cirkusskola för barn och ungdomar. I Mullsjö blir det konstskola för samma åldersgrupp. I Habo har du också chansen att hänga på hantverksmodet och gå en slöjdkurs med inriktning på ull. För mer information och prisuppgifter kontakta ABF Jönköpings län, klicka på länken nedan.

Konstkurs för ungdomar 13-25 år blir det i Haverö strömmar i Ånge kommun 22-24 juli.
Kontakta ABF Ånge för information och prisuppgifter, klicka på länken nedan.

Du som har vägarna förbi Stora Nolia-mässan i Piteå 2-10 augusti är välkommen till ABFs stora monter tillsammans med Unga Örnar och Folkets Hus och Parker. Dessutom blir det en heldag på stora scenen alltifrån lokala talanger till bröderna Rongedahl. Mer information har ABF Norrbotten, klicka på länken nedan.

I Visby blir det kurs i hiphop/dancehall för ungdomar på Fenix ungdomens hus
4 - 10 augusti och 17- 18 augusti. Mer information har ABF Gotland, klicka på länken nedan.

Rock & Pop Camp i Malmö bjuder in dig som är 13-19 år och vill spela i band, spela live, skriva egna låtar, lära dig liveljud och studioinspelning till två veckor fyllda av musik 14 –17 augusti. Kontakta ABF Skåne för mer information, anmälan och prisuppgifter. Ring 0413-298 80, klicka på länken nedan.

Hela sommaren kan du upptäcka huvudstaden med ABFs spännande stadsvandringar. Följ i Strindbergs spår, fördjupa dina kunskaper om Stockholms skiftande bebyggelse eller vandra i arbetarrörelsens historia. Mer information hittar du hos ABF Stockholm, kicka på länken nedan.


2008-06-13

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 september 2010.