Gå till innehåll

365 saker att göra

  • Onsdag, 8 april 2009

Nu behöver du aldrig mer vara uttråkad! Med hjälp av ABF och bloggen 365saker.se kan du skapa studiecirklar med peppande aktiviteter för flera månader framöver. – Stäng av TV:n, res dig upp ur soffan och gör något, säger Navid Modiri som är skapare av bloggen.

Varje dag sedan den 1:a januari 2009 har musikern och frilansjournalisten Navid Modiri och hans gästbloggare testat göra saker som surfarna har tipsat om.

Aktiviteterna har varit allt från att bryta arm med någon som är starkare till att lära sig sticka, eller hångla offentligt. Detta har resulterat i dagliga recensioner på bloggen 365 saker du kan göra.
– Fokus ligger på att göra saker och visa hur inspirerande det är att vara aktiv. Istället för att fråga dig själv "varför?" ska du ställa frågan "varför inte? ", säger Navid Modiri.

365 saker du kan göra har nu inlett ett samarbete med ABF för att på ett enkelt sätt låta besökarna göra aktiviteterna till sina egna studiecirklar. Med ett snabbt klick på bloggen slussas du till ett formulär som hjälper dig komma i kontakt med ABF där du bor.
– ABFs studiecirklar handlar ju mycket om att träffas och göra saker tillsammans. Med hjälp av ABFs guidning och kompetens kan du starta en cirkel i vilket ämne som helst. Du får även hjälp med lokaler och en möjlighet till ersättning för eventuella kostnader. Det är ju ultimat! säger Navid Modiri.

Idén till bloggen kom när Navid var riktigt deprimerad över hur han spenderade mer och mer tid på populärkultur och prylar istället för att göra riktiga saker. Han kände att han hade hamnat helt snett och var tvungen att göra något åt det, och det gjorde han också. 365 saker du kan göra har redan nu flera filialer över hela Sverige, från Luleå i norr till Malmö i söder.
– Mitt mål är att göra 365 saker och därigenom avsluta året. Sedan ska projektet omvandlas till en kreativ portal med bland annat tips om hur man driver egna projekt, och hjälp med att söka pengar till dessa.

Vad är det konstigaste du har provat hittills?
– Äta kattmat, det var vidrigt! Men jag tror inte att det är i närheten av det galnaste vi kommer att göra, skrattar Navid Modiri.


Låt dig inspireras av andras tips och starta din egen studiecirkel: Surfa till www.365saker.se eller klicka på länken nedan.

Daniel Söderberg

2009-04-08

Läs också: 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 september 2010.