Gå till innehåll

Ny ombudsman - Patrik Årman

  • Fredag, 16 oktober 2015

Mitt namn är Patrik Årman och sedan den sjunde september är jag ny ombudsman i vår ABF-avdelning.
Jag är 40 år och kommer från det lilla samhället Tobo i Tierps kommun.
Tobo är ett gammalt järnbruk med ungefär 600 innevånare och var nog mest känt under perioden då där tillverkades skidor av märket Limex, en epok som slutade för snart 50 år sedan.

Jag har en bakgrund som verkstadsarbetare på Atlas Copco i Tierp och det var genom studieverksamheten i dåvarande Metall avdelning 179 som jag i början på 2000-talet blev ABF:are på riktigt.

Jag har jobbat på ABF i Uppsala län som verksamhetsansvarig i Tierps- och Älvkarleby kommuner och därefter på ABF-distriktet Dalarna under ungefär 3 år, hela tiden med ett särskilt intresse och engagemang för facklig utbildning.

Sedan bar det av till Runöskolan där jag arbetat i fem år först som lärare och nu närmast som utvecklingschef vilket innebar ansvar för genomförandet av LOs centrala utbildningar och för ett antal utvecklingsuppdrag bl.a. rörande IT-stöd för lärande, Kultur och Pedagogisk utveckling.

Vid sidan av mitt arbete så har jag en gammal träbåt och en sommarstuga i byn Gudinge som ligger vid kusten i Tierps kommun. Stugan och båten ger mig nödvändig rekreation - och en garanti mot sysslolöshet på fritiden.

Självklart har jag ett stort samhällsintresse och har haft en del kommunalpolitiska uppdrag under åren i Tierp.

ABF och den folkbildningsverksamhet som bedrivs lokalt runt om i vårt land har alltid legat mig varmt om hjärtat och Dalarna och folket här betyder något speciellt för mig sedan kurserna på Brunnsvik och åren på ABF-distriktet.

Därför kände jag mig mycket glad och hedrad när det stod klart att jag fått förtroendet att leda ABF Dala Finnmarks arbete vidare framåt.

Vi har stora utmaningar men också mycket att vara stolta och glada för i vår ABF-avdelning. Vi bedriver folkbildning i sju kommuner och i fjol deltog över 60000 personer i vår verksamhet och vi hoppas på att ska bli fler redan i år!

 

Jag känner stor tillförsikt inför framtiden och ser framemot att tillsammans med duktiga medarbetare och cirkelledare få möta och samarbeta med medlemsorganisationer och kommuninvånare i hela västra Dalarna.

 

 

Vårt arbete för att Stärka folkrörelserna och att Motverka klassamhället har aldrig varit viktigare.

Jag litar på att vi fortsätter att hjälpas åt med att göra en annan värld möjlig!

Patrik Årman
Ombudsman

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 december 2017.