Gå till innehåll

Ny ombudsman hos ABF Dala Finnmark

  • Måndag, 18 augusti 2014

ABF Dala Finnmark har fått en ny chef. Thor Rutgersson kommer från början från Göteborg, men har de senaste åren arbetat med folkbildning i Stockholm och i Bryssel. Nu tar han över som ledare för ABF-verksamheten i västra och norra Dalarna.

- Det skulle vara lätt att säga en massa fina ord om folkbildningen, och i grunden handlar det ju faktiskt om att skapa förutsättningar för att människor ska kunna berika sina liv. Folkbildning kan vara med och skapa sammanhang, och jag vill att ABF ska pröva nya vägar att åstadkomma det.

- ABF:s kulturverksamhet är viktig. Den ger människor möjlighet att både skapa och uppleva kultur.

- ABF talar ju om att de som fått minst ska få mest, och det är klart att det ställer speciella krav på vårt arbete för att utveckla och värna demokratin. Inte minst i tider som dessa när klassklyftorna och fördomarna växer omkring oss.

- ABF är ju föreningarnas förening, och jag tycker att det är viktigt att vi fortsätter arbetet för att stärka folkrörelserna. Det är nödvändigt att organisationerna är öppna mot nya grupper och människor som i dag inte tar del i föreningslivet. Det är i folkrörelser som människor kan växa, samtidigt som de bidrar till ett bättre och mer öppet samhälle.

- Jag ser fram mot att få arbeta i Dala Finnmark. Dalarna innehåller så mycket vackert. Ibland ser det nästan ut som ett vykort. Dessutom vet jag ju hur många engagerade och duktiga människor som är verksamma i avdelningen.

Samtidigt slutar Ingvar Persson för att återgå till arbetet som journalist på Aftonbladet.

- Det har varit en fantastisk tid och jag har både lärt mig en massa och träffat otroligt många intressanta och duktiga människor. Men till sist blev viljan att få arbeta i en redaktionsmiljö alltför stark. Jag vill helt enkelt skriva, men hoppas att jag ska kunna hålla kontakten med folkbildningen och ABF Dala Finnmark.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 2 juli 2016.