Gå till innehåll

ABF satsar en halv miljon på Klimatskolan

  • Tisdag, 19 december 2006

Klimatskolan blir ABFs stora studiecirkelsatsning med start 2007. Bättre kunskaper kring klimatfrågor är en förutsättning för att människor ska kunna bilda sig en uppfattning och göra genomtänkta val för ett hållbart samhälle. – Folkbildning och miljö hör definitivt ihop, säger ABFs förbundssekreterare Elsie Bäcklund Sandberg.

Nu satsar studieförbundet ABF stort på miljön. Redan i början av januari drar projektet ABFs Klimatskola igång. Liksom den populära ABFs Hälsoskola kommer den övergripande rubriken Klimatskolan att innehålla flera olika studiecirklar att välja mellan. Det sammanhållande temat är klimatfrågorna.

– Klimatfrågan är en ödesfråga i dag. Det är viktigt att vi ger människor en chans att skaffa sig kunskaper och insikter. Det finns ett stort behov att känna att man kan göra något även i en liten skala. Det är med miljön som med våra barn – vi får bara en chans, säger Elsie Bäcklund Sandberg.

Klimatfrågor har börjat få en framträdande roll i människors funderingar om framtiden, en framtid där vi alla kommer att ställas inför en mängd svåra val. ABFs Klimatskola ska underlätta människors val, påvisa sammanhang och samband och vara tydligt åtgärdsinriktad.

Under våren ska ABF ta fram ett pedagogiskt studiematerial och genomföra cirkelledarutbildningar. ABF kommer sedan i samarbete med sina medlemsorganisationer att dra igång studiecirklar, och Klimatskolan kommer även att finnas i ABFs ordinarie cirkelutbud för allmänheten. År 2007 kommer studieförbundet också att dra igång en mängd olika aktiviteter för att lyfta klimatfrågan, till exempel seminarier och föreläsningsserier.

– Det här är en av de största satsningarna inom ABF under det senaste decenniet. En halv miljon är bara en första grundplåt, konstaterar Elsie Bäcklund Sandberg.

Senast till höststarten ska det första materialet i vår Klimatskola vara klart.

2006-12-19

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 2 september 2010.