Gå till innehåll

Seminarier om Olof Palmes politiska gärning

  • Måndag, 27 februari 2006

Den 28 februari var det 20 år sedan Olof Palme mördades på Sveavägen i Stockholm. ABF uppmärksammar Olof Palmes politiska gärning med seminarier i Stockholm och Malmö samt en manifestation i Lund.

Olof Palme är en av det svenska 1900-talets centrala politiska gestalter. Som partiledare och statsminister präglade han den svenska samhällsdebatten under flera decennier. Respekterad och älskad, men också stridbar och hatad. Olof Palme var även starkt internationellt engagerad och arbetade för en vidgad global solidaritet.

ABF Stockholm uppmärksammar Olof Palme med en seminarieserie i ABF-huset på Sveavägen 41.

Ingvar Carlsson, tidigare statsminister, talar om sina år med Olof Palme och Jonas Sima visar sin film "Vilja gå vidare – Om Olof Palme och hans idévärld" den 28 februari.

Den 1 mars samtalar bland andra Anna-Greta Leijon, tidigare statsråd och Henry Pettersson, statsvetare och författare om Olof Palmes socialism. 20 år efter Olof Palmes död ställer de sig frågan ”Vad hände med den demokratiska socialismen och strävan efter en mänskligare värld?”

Den 2 mars möte Bengt Göransson, tidigare kulturminister, professor Erik Åsard som nyss gett ut boken ”Det dunkelt tänkta” om konspirationsteorier runt morden på John F. Kennedy och Olof Palme.

ABF Malmö anordnar en minneskväll den 28 februari med samtal kring Olof Palme, hans utrikespolitik och arvet efter den. Lars Engkvist, landshövding i Jönköping deltar bland andra.

ABF Lundabygden arrangerar en minnesmanifestation på Stortorget i Lund den 28 februari med avslutning i domkyrkan där bland andra Pär Nuder talar.

Mer information nedan.


2006-02-27

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 september 2013.