Gå till innehåll

Du gör skillnad på Klimatforum

  • Måndag, 28 september 2009

Inför FN:s stora klimatmöte i Köpenhamn anordnar ABF-Stockholm Klimatforum 2009. Där är alla välkomna att träffa politiker, forskare och aktivister för att lära sig mer och utbyta idéer om nutidens kanske viktigaste fråga.

Lördagen den 3 oktober är det Klimatforum 2009 på ABF-huset i Stockholm. Det blir en heldag med föreläsningar, workshops, debatter, ekologisk mat, samtal och filmvisningar.
– Vi skapar ett möte mellan forskare, politiker, aktivister och allmänhet inför FN:s stora klimatmöte som äger rum i december i Köpenhamn. Syftet är att öka kunskapen, engagera och inspirera deltagarna. Vi vill även sätta press på svenska politiker att driva klimatfrågan internationellt, säger Moa Elf Karlén, samordnare från huvudarrangören ABF Stockholm.

Valmöjligheterna är många bland de totalt 23 programpunkterna. Du kan se när journalisten Johan Ehrenberg gör sin egen el, lyssna på när Ställ om-rörelsen förklarar hur man skapar ett självförsörjande samhälle, och ta del av vad konsumentföreningen Stockholm har hittat i stadens soppåsar i jakt på ätbart avfall.
– Vi har lagt mycket tid på att få bra föreläsare som representerar flera olika kategorier. Jag hoppas att forumet attraherar en yngre publik och lockar dem som annars inte hittar till ABF-huset. Det är viktigt att ge nya grupper privilegiet att lyssna till inspirerande talare och få en chans att ställa frågor, säger Moa Elf Karlén.

David Jonstad är journalist och författare till boken Vår beskärda del – en lösning på klimatkrisen. Under forumet samtalar han om huruvida koldioxidransonering kan vara en lösning för att begränsa utsläppen på ett jämlikt och rättvist sätt.
– Det är många som har tappat hoppet om klimatfrågan. Vi matas med information om krisen – polarisarna smälter, temperaturerna stiger, översvämningar sker över hela världen – men det kommer aldrig några långsiktiga och konkreta förslag på hur vi ska lösa det.
– På forumet kan vi prata om hur vi tillsammans ska stoppa klimatförändringens skede. Det är viktigt att forskare, politiker, aktivister och allmänhet kan träffas på en gemensam plattform. Det finns mycket att diskutera bortom alla procentsiffror och glödlampor, avslutar David Jonstad.

_____________________________

Klimatforum 2009
3 oktober 2009 i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm. Dit tar du dig enklast med tunnelbanan till station Rådmansgatan.

Inträdet är 50 kronor (30 kronor för dig under 18 år) och inkluderar alla seminarium. Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

Följande organisationer medverkar under dagen: Arena Idé, Cogito, Diakonia, Effekt Klimatmagasin, ETC, FAO Norden – FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, Forum Syd, Fältbiologerna, Global Utmaning, Greenpeace, Klimataktion, Klimax, Konsumentföreningen Stockholm, Ordfront, Nätverket för Gemensam Välfärd, Re:Orient, SVT Ställ om, SR Klotet, Stockholm Environment Institute, Stockholms FN-förening, Swedish Water House/SIWI, Tidningen Tvärdrag och Transition Sverige.

Har du frågor kring forumet är du välkommen att kontakta arrangörerna via:
kultur@abfstockholm.se eller 08-453 41 00

www.klimatforum2009.se hittar du program och övrig information, klicka på länken nedan.

_____________________________

Studiecirklar med klimatinriktning
Vill du fördjupa dig ännu mer i klimatfrågan är en studiecirkel ett inspirerande sätt att gå vidare. Klicka på länken nedan och se vad som finns på din ort.

_____________________________

Fler fora i ABF i höst

forum:ung! i Lund 30 – 31 oktober
Ett ungdomsevent av ungdomar för ungdomar med ungdomar. Budskapet är, kom och inspireras, kom och inspirera. Programmet bjuder på musik, föreläsningar, workshops, diskussionsgrupper, spoken word, grafittistickning och en happening som flash mob eller lajv. Läs mer på www.forumung.se

Feministiskt forum Botkyrka i Hallunda 14 november kl. 13.00 – 19.00.
En halvdag späckad med musik, föreläsningar, diskussioner, god mat och inspirerande möten. Bland föreläsarna hittar du Claes Borgström, Kim Anderzon och Tiina Rosenberg. Ladda hem programmet, klicka på länken nedan.

Socialistiskt forum ABF-huset i Stockholm den 28 november.
Läs mer nedan.

* Lottie Hallqvist har tagit bilden av kossan på ingångssidan.


Daniel Söderberg

2009-09-28

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 september 2013.