Gå till innehåll

Konfrontera krisen

  • Tisdag, 23 juni 2009

Med ABFs nya studiematerial ”Livet och Lågkonjunkturen” får du hjälp att planera din vardagsekonomi i tuffa tider. Det kan vara de små förändringarna som leder till den stora skillnaden. Materialet är ett verktyg för att tillsammans i en studiecirkel kunna se nya lösningar och sikta framåt.

I studiecirkeln ”Livet och Lågkonjunkturen” diskuterar du nya lösningar och möjligheter när resurserna minskar. Kan arbetslösheten vara ett bra tillfälle att studera? Finns det något som enkelt kan ändras i de månatliga utgifterna? Vilken typ av lån är egentligen det mest förmånliga?
”Livet och Lågkonjunkturen” innehåller även en avdelning med information om de regelverk som gäller vid neddragningar på arbetsmarknaden.

På ett lättförståeligt sätt rätar studiematerialet ut de frågetecken som dessa tillvägagångssätt ofta skapar i pressade situationer. ”Livet och Lågkonjunkturen” är ett verktyg för att tillsammans med andra samla krafterna och på ett konstruktivt sätt ta sig igenom svårigheterna som den ekonomiska krisen ställer oss inför.

__________________________________

Gå en studiecirkel
Vill du vara med i eller starta en studiecirkel utifrån materialet ”Livet och Lågkonjunkturen” kontakta ABF på din ort, klicka på länken nedan.

Beställ "Livet och Lågkonjunkturen"
Studiematerialet "Livet och Lågkonjunkturen" beställer du från Bilda förlag på www.bildaforlag.se eller klicka på länken nedan.

Tips
ABFs erbjuder även studiecirkeln ”Pengar för livet”. Där ligger fokus på privatekonomin som har en avgörande betydelse för både hälsa och välbefinnande.
Studiecirkeln finns på en rad orter runt om i landet. Hitta studiecirklar där du bor på nätet eller kontakta ABF på din ort, klicka på länkarna nedan.


2009-06-23

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 september 2013.