Gå till innehåll

Folkbildningsproposition antagen av riksdagen

  • Torsdag, 1 juni 2006

Riksdagen antog regeringens folkbildningsproposition den 31 maj efter nästan två timmars debatt i kulturutskottet. Alla motioner och reservationer avslogs.

Det rådde samstämmighet runt folkbildningens stora betydelse för samhällsutvecklingen. Att det livslånga lärandet är viktigt slogs fast.

Frågor som debatterades var bland andra kommuner och landstings ansvar för finansieringen av folkbildningen, vikten av hög kvalitet i verksamheten, fysiska hinder som gör att folkbildningen inte är tillgänglig för funktionshindrade, att det är viktigt att öka människors kunskaper om den digitala tekniken. Liksom vikten av forskning och utvärdering inom folkbildningen och frågan om ett särskilt bidrag till SISU-idrottsutbildarna.

Det beslutades även att folkhögskolor ska kunna undervisa i svenska för invandrare, (sfi). Det innebär att riksdagen återigen uppmanar regeringen att ta fram nya regler som möjliggör detta.

Mer information om propositionen, utskottsbetänkanden, motioner med mera finns på Folkbildningsrådets webbplats, www.folkbildning.se, eller klicka på länken nedan.


2006-06-01

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.