Gå till innehåll

Så tycker politikerna

  • Torsdag, 29 juni 2006

Inför valet har Folkbildningsförbundet frågat landets kommunpolitiker om deras inställning till demokrati och folkbildning. E-demokrati är fokus för en andra undersökning.

Folkbildningsförbundet, studieförbundens intresseorganisation, har gjort två undersökningar bland landets politiker; en kunskaps- och attitydundersökning om demokrati och folkbildning och en undersökning om e-demokrati. Den 16 augusti presenterades svaren.

I attitydundersökningen får kandidaterna till kommunfullmäktige bland annat redogöra för på vilket sätt de anser att studieförbunden har störst betydelse i kommunen samt tala om hur de vill att studieförbunden ska arbeta under nästa mandatperiod.

På valsajten kan man söka resultatet för sin egen kommun och jämföra det med rikssnittet. Dessutom finns det analyser av politikernas svar samt Folkbildningsförbundets syn på de frågor som har ställts.

I undersökningen om e-demokrati får kommunpolitiker, riksdagsledamöter och allmänhet bland annat svara på vilken/vilka aktörer som de tror har bäst förutsättningar att nå, motivera och utbilda vuxna som idag inte använder Internet samt berätta vem som har ansvar för att invånarna ska kunna ta del av digital samhällsinformation/service.

Läs mer på Folkbildningsförbundets valsajter, klicka på länkarna nedan.


2006-06-29

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.