Gå till innehåll

Påverka EU-politiken

  • Torsdag, 14 februari 2008

Arbetarrörelsen kämpar för ett Europa närmare medborgarna. Fokus ligger på frågor som anställningsvillkor, klimathot och hur vi når fram till visionen om frihet jämlikhet och solidaritet. Var med och forma politiken. Börja diskussionen i studiecirkel.

Som underlag för samtalen har Arbetarrörelsens Tankesmedja tagit fram tidningen Dagens Europa som kompletteras med en studiehandledning från ABF.

I det andra numret, (februari 2008), intervjuas Mona Sahlin som leder de europeiska
socialdemokraternas miljö- och klimatpolitiska arbete. Carin Jämtin ger sin syn på EU och globaliseringen. Och LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin kommenterar EUs sociala modell.

Tidningen tar också upp europeisk demokrati och mångfald, tågsamarbete och fackligt gränslöst samarbete mellan Småland och Estland.

ABF, LO och Socialdemokraterna driver en stor Europapolitisk studiesatsning inför valet till Europaparlamentet 2009. Ett första steg är att samlas i studiecirklar i hela landet och diskutera vilket Europa vi vill leva i och hur vi når dit. Vill du vara med kontakta ABF på din ort, klicka på länken nedan.

Beställ tidningar och studiehandledningar kostnadsfritt via ABF på din ort. De finns även i pdf-format att ladda ner, klicka på länkarna nedan.

Ansvarig på ABFs förbundsexpedition är Torgny Jacobsson, torgny.jacobsson(at)abf.se.


2008-02-14

Läs också:


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.