Gå till innehåll

Handledning till Svinalängorna

  • Tisdag, 3 november 2009

Sugen på bokcirkel i höstrusket? ABF har tagit fram en studiehandledning för dig som ska hålla i en litteraturcirkel kring Susanna Alakoskis prisbelönta roman "Svinalängorna".

"Svinalängorna" iscensätts dessutom av Riksteatern och turneras under hösten 2009 och våren 2010. En utökad studiehandledning finns som också tar upp Riksteaterns iscensättning.

Studiehandledningen är till för dig som ska hålla i en litteraturcirkel kring Susanna Alakoskis roman ”Svinalängorna”. I handledningen finner du beskrivningar på användbara ord och begrepp som du, som ska vara cirkelledare, kan använda i litteraturcirkeln. Du får även med dig praktiska råd och tips på hur du genomför en litteraturcirkel tillsammans med gruppen.

I handledningen finns en kortare bakgrundsbeskrivning till ”Svinalängorna” och författaren Susanna Alakoski, pressklipp samt diskussionsunderlag för cirkelträffarna.

Slutligen finns också information kring vart du kan vända dig om du har egna, liknande erfarenheter av exempelvis arbetskraftsinvandring och vill skriva ner dem. På sista sidan finns slutligen en litteraturlista med böcker som tar upp liknande ämnen som ”Svinalängorna” om er grupp vill fortsätta träffas och läsa tillsammans!

På Riksteaterns hemsida kan du läsa mer om produktionen och turnén.


2009-11-03

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2010.