Gå till innehåll

ABF vann designpris för tredje gången

  • Fredag, 10 november 2006

ABF gjorde hattrick i populär kommunikation genom att för tredje året i rad vinna första pris för årets verksamhetsberättelse.

– Det är glädjande att vår fleråriga satsning på ett bra formspråk har gett resultat. ABF har i flera år medvetet arbetat fram ett uttryck som starkt speglar ABFs själ, säger Helene Oljons, ABFs presschef.

ABF vann pris för bästa verksamhetsberättelse på Svenska Publishinggalan för tredje året i rad! Det är första gången det händer sedan priset började delas ut för sexton år sedan.

ABF fick pris för att de i sin verksamhetsberättelse lyckas förmedla den varma och engagerade stämning som skapas när människor möts, diskuterar och bildar sig en uppfattning i ABFs breda förläsnings- och seminarieverksamhet. ABF är en av landets största kulturarrangörer med omkring 50 000 kulturarrangemang varje år. Där ingår föreläsningar, seminarier, författarkvällar, politiska debatter och aftnar med musik och poesi.

– Det är så roligt att vi har fått priset tre år i rad! Det är ett tecken på att vi lyckats i vår ambition att med en professionell symbios mellan form och innehåll förmedla den glädje, värme och det engagemang som finns i ABFs folkliga verksamhet, säger Krillan Ahlsén, projektledare för ABFs verksamhetsberättelse.

Även ABFs förbundssekreterare är stolt och glad över priset.

– Med vår verksamhetsberättelse kan vi på ett lustfyllt sätt visa omvärlden alla inspirerande saker vi gör inom ABF, säger Elsie Bäcklund Sandberg, ABFs förbundssekreterare..

Juryns motivering:
”För en levande verksamhetsberättelse med en varm ton i både text och bild.”

Verksamhetsberättelsen fick 9 poäng av 10 för design, 10 poäng för textinnehåll och 10 poäng för visuellt innehåll

ABFs verksamhetsberättelse är också en av finalisterna till Bästa årsredovisning inom ideella sektorn som varje år utlyses av Öhrlings PricewaterhouseCoopers. Priset delas ut den 29 november.

Beställ ABFs verksamhetsberättelse 2005 via Bilda förlag, 08-709 05 00. Artikelnr. 2098.


2006-11-10

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 augusti 2010.