Gå till innehåll

Ordet Fritt - Sveriges största idétorg

  • Tisdag, 13 juni 2006

Eskilstuna, Sveriges bästa folkbildningskommun, har under tre dagar tagit emot flera tusen folkbildare från hela landet när ABF och LO arrangerade folkbildningsfesten Ordet Fritt, med hundratals seminarier, montrar och artister. – Det är inte Sveriges största marknadsplats, men väl Sveriges största idétorg, säger ABFs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Den 15–17 juni arrangerade ABF och LO den tre dagar långa folkbildningsfesten Ordet Fritt i Eskilstuna. Temat var det livslånga lärandet, och besökarna kunde välja bland 200 seminarier, 100 montrar och över 100 artister och kulturarrangemang.

Ordet Fritt, som arrangeras var fjärde år, har tidigare ägt rum i bland annat Luleå och Jönköping. I år valdes Eskilstuna som plats för den stora inspirationsfesten.
– Med vårt beslut att lägga Ordet Fritt i Eskilstuna ville vi lyfta fram Sveriges bästa kommun på folkbildning, säger ABFs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Kristina Eriksson, socialdemokratiskt kommunalråd i Eskilstuna, gjorde allt för att folkbildningen skulle känna sig mycket välkommen.
– Det här är ju ett av det allra största arrangemanget någonsin för Eskilstuna. Eftersom vi är den kommun som ger mest till folkbildningen vill vi gärna visa hur viktig vi tycker att folkbildningen är. Vi vill fortsätta att leda ligan, säger Kristina Eriksson, kommunalråd Eskilstuna.

_________________________________
Fakta Ordet Fritt:
Ordet Fritt är ABF och Los stora folkbildningsfest för anställda och allmänhet. Medverkande i år är bland många andra: Fredrik Lindström, Lena Hallengren, Wanja Lundby-Wedin, Karl-Petter Thorwaldsson, Elsie Bäcklund Sandberg och Mark Levengood.
Hela programmet hittar du nedan, klicka på länken.

Ordet Fritt äger rum på MunktellArenan den 15-17 juni. Inträde: 500 kronor per dag eller 100 kronor per seminarium.


Krillan Ahlsén

2006-06-13

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 augusti 2010.