Gå till innehåll

Socialistiskt forum lockade rekordpublik

  • Måndag, 20 november 2006

Intressen för Socialistiskt forum var rekordstort i år. Två tusen personer deltog under en dag, vilket är det största antalet besökare sedan forumet kom till Stockholm 2002.

Deltagare var engagerade personer i olika organisationer, förlag och tidskrifter, debattörer och aktivister som delade med sig av sina erfarenheter. En stor mängd nyfikna personer kom också, här berättar fem av besökarna vilken funktion forumet har för dem.

Lena Kron, 40 år och Ralph Kron, 47 år.
- Socialistiskt forum och vanliga seminarier fyller på med kunskap. I vardagen får man mycket borglig information – tidningarna är väl till 90 procent borgliga. Det är litet som första maj, en injektion. Jag blir glad! säger Ralph och fortsätter:
- Jag ifrågasätter saker i vanliga fall, till exempel försämringarna i a-kassan, men det blir kanske lite mer efter den här injektionen.

- Du har alltid diskuterat – men för mig är det viktigt att vara här och få argumenten till olika åsikter, säger Lena till Ralph och fortsätter:
- Nu för tiden är det som solidaritet är något fult, och det gillar inte jag.
- I år känner jag också att det är ett mycket bra program, förra året tycker jag att det var mycket Latinamerika, då det var val snart borde det ha varit mer inrikes. Det var Ralph som drog med mig, våra barn har vuxit upp och då har vi tid att göra saker tillsammans.

Tora Börrefors, 27 år
Tora är på väg i hög fart till ett seminarium om facket och framtiden.
- Det här är min första stund på ett Socialistiskt forum. Jag jobbar på en fackförening, Farmaciförbundet som ingår i TCO, och jag är mycket intresserad av fackets roll i framtiden.
- Jag har jobbat på ABF tidigare, innan jag flyttade till Stockholm, och jag tycker ABF är bra på att arrangera saker. Jag fick reda på att det var då jag läser Dagens ETC.

Henrik Dahlberg, 22 år
- Jag samlar kunskap för att kunna ta ställning, vill ägna mig åt politik – något åt vänster – men jag har inte hittat något än så länge. Det behövs sådant här, högern behöver inte fler arenor. Ekonomin har makten över demokratin idag och ska det bli någon ändring måste folk bestämma sig och då måste vi träffas.
Henrik ska gå på en workshop med Maria-Pia Boëthius, Göran Greider och Johan Ehrenberg.
- Det är rätt kul att se kända människor också, jag har nyligen flyttat hit från Skellefteå och dit kom det sällan känt folk.

Anna Eriksson, 19 år
- Jag blir mer bildad generellt. Jag tycker det är intressant att lyssna, men måste inte delta. Jag var här i ABF-huset för några veckor sedan och då fick jag reda på att det var forum nu.
- Det är roligt att vara här tycker jag, jag trodde inte att det skulle vara så mycket folk – det är kul!

Anna Morin

2006-11-20

Fler bilder:

  • Tora Börrefors.jpg
  • Henrik Dahlberg.jpg
  • Anna Eriksson.jpg

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 augusti 2010.