Gå till innehåll

Socialistiskt Forum – största arenan för radikal idédebatt

  • Torsdag, 6 november 2008

Lördagen den 15 november arrangeras Socialistiskt Forum för sjunde gången i ABF-huset i Stockholm. I årets upplaga finns det över 80 programpunkter att välja mellan.

– Socialistiskt Forum fortsätter att växa. Det har förvandlats till Sveriges viktigaste arena för radikal idédebatt, säger Moa Elf Karlén, samordnare av arrangemanget och studiesekreterare på ABF Stockholm.

Det blir en dag fylld av seminarier, föreläsningar, debatt, samtal, musik, teater, film och fest. Tre genomgående teman är privatiseringen av välfärden, fackets utmaningar och finanskrisen.

– Vi befinner oss i en slags brytningstid. Den ekonomiska krisen har ritat om den politiska kartan och på Socialistiskt Forum öppnas ett rum där det är möjligt att diskutera alternativ till marknadsliberalismen, säger Moa Elf Karlén.

Bland annat presenterar debattören Johan Ehrenberg ett ”politiskt program för att ta oss ur den ekonomiska krisen och samtidigt rädda världen”.

– Jag kommer att förklara varför ekonomin alltid förlorar på att vi skickar våra pengar till börser, finansmarknader och kortsiktig spekulation. Och sen vill jag visa hur en offentlig klimatbudget skulle kunna se ut för att ändra på det där. Arbetarrörelsen måste tänka om. Borgerliga ekonomiska lösningar fungerar helt enkelt inte, säger Johan Ehrenberg.

Andra frågor som kommer att diskuteras är klimathotet, USA:s framtid, tortyren, en alternativ kulturpolitik, synen på familjen, islamofobin och de papperslösas utsatthet. Bland de medverkande märks författare och debattörer som Göran Greider, Åsa Linderborg, och Katrine Kielos; politiska företrädare som Lars Ohly (v) och Jan Eliasson (s); och fackliga representanter som Stefan Carlén, Handels, och Åsa Thörnlund, SEKO.

Socialistiskt Forum är öppet för alla och det är fri entré. Huvudarrangörer är ABF Stockholm och LO-distriktet i Stockholms län. Fler än 70 organisationer, tidskrifter och bokförlag arrangerar egna programpunkter, och över 2000 personer från hela Sverige väntas delta.


Dag och tid: lördag 15 november kl. 10-18
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Välkomna!

2008-11-06

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 augusti 2010.