Gå till innehåll

Tusen deltagare i digital kulturdebatt

  • Torsdag, 19 februari 2009

Det finns uppenbarligen ett stort behov att debattera kultur runtom i landet. I måndags kväll direktsändes en paneldebatt om kulturutredningen från ABF-huset i Stockholm till 13 Digitala Hus på olika orter i Sverige.

Efter att utredningens ordförande Eva Swartz Grimaldi, Margareta Israelsson (s) och Mats Johansson (m) frågats ut i ABF-huset så fortsatte debatten med kulturarbetare och lokalpolitiker. Orterna var bland andra Göteborg, Malmö, Boden, Sandviken. Småorter som Grästorp, Emmaboda, Heby och Skoghall var också med. Sammanlagt deltog 1 000 personer:

- Det här visar att vi är redo att med hjälp av ny teknik sprida intressanta diskussioner över landet, säger ABFs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Det ger oanade möjligheter att förstärka demokratin och motverka att all makt bara finns i vår huvudstad.

Det är Koalition för kulturdebatt som står bakom – ett antal kulturorganisationer som gått samman för att påverka kulturfrågorna under våren.

Koalition för kulturdebatt består av följande organisationer: ABF, Folkets Hus och Parker, Riksteatern, Teaterförbundet, KLYS; Författarförbundet, TCO; SKTF; Bygdegårdarnas Riksförbund, KRO, Sveriges Konstföreningar samt Arena Idé.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 augusti 2010.