Gå till innehåll

Organisering

Det är svårt att förändra samhället ensam. ABF har studiematerialen för de som vill lära sig mer om hur man organiserar sig tillsammans i föreningar och aktionsgrupper.

Aktionshandboken
Aktioner är det som händer när vi går ihop och gör något för att förändra tillsammans. Aktionshandboken bör ligga bredvid silvertejpen i verktygslådan för förändring, och kan tas fram när du behöver lite hjälp eller idéer. Den kan vara en skiftnyckel för att vrida debatten i rätt riktning, nål och tråd för att sy ihop nya allianser eller ett vattenpass med vilket du kan undersöka hur politiker lutar i olika frågor.

Du hittar materialet här - Mer information på Aktionshandbokens hemsida

Föreningsserien
I föreningar kan medlemmar samlas och i demokratiska former verka för och besluta om gemensamma angelägenheter. På så sätt tas intressen tillvara för olika grupper i samhället. Detta är viktigt i ett demokratiskt samhälle. I själva föreningsarbetet får också medlemmarna praktisk träning i demokratiska arbetsformer. Bildas föreningsserie innehåller studiematerial om föreningen, mötesteknik, valberedningen, ordföranden, sekreteraren, revisorn, kassörenoch studieorganisatören.

Läs mer om Föreningsserien


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 maj 2012.