Gå till innehåll

Socialdemokraterna

Här hittar du information om studie- och kulturverksamhet som ABF bedriver tillsammans med Socialdemokraterna. Du hittar information om samarbete med socialdemokratins sidoorganisationer genom att klicka dig fram i vänsterkolumnen.

En kunskapsskola där alla elever lyckas - Socialdemokraterna och ABF har tagit fram ”En kunskapsskola där alla elever lyckas” – ett studiematerial om skolpolitik. Det är ett omfattande studiematerial som syftar till att underlätta en kvalificerad diskussion om hur vi tillsammans kan skapa en modern skola med höga kunskapsresultat och där alla elever lyckas. Till studiematerialet finns en film i vilken Socialdemokraternas utbildningspolitiske talesperson Ibrahim Baylan presenterar materialet och beskriver de utmaningar och ambitioner Socialdemokraterna har inom skolans område.

Här hittar du materialet

Här finns filmen

 

Programkommissionen - Arbetet med att revidera Socialdemokraternas partiprogram har inletts, och kommer att pågå fram till partikongressen i april 2013. Programkommissionen vill stimulera till en öppen och bred idédebatt. De inbjuder alla partiorganisationer, men också enskilda medlemmar, att delta i programdiskussionen. Gå igenom diskussionsmaterialet, diskutera och uttryck era åsikter. Besvara alla frågor, eller välj att fördjupa er i bara en eller ett par.

Här hittar du information om programkommissionens arbete

Här hittar du diskussionsmaterialet

 

Fredagsmys - arbetsplan för en studiecirkel om barnfattigdom - Sverige är ett rikt land. Trots det lever över 220 000 barn i fattigdom. Att avskaffa barnfattigdomen handlar om politisk vilja och om prioriteringar. Denna arbetsplan för en studiecirkel bygger på Socialdemokraternas material om barnfattigdom.

Här hittar du materialetHär finns ABFs studiehandledning till materialet

 

Medlemsutbildning - Socialdemokraternas medlemsutbildning består i grunden av häften som ska ge en god allmänorientering om partiet. Häftena är från 2007 och tar upp ”Vår historia”, ”Vår ideologi” och ”Vår organisation”. Det riktar sig till alla medlemmar som är intresserade, såväl nya som de som varit med en tid. Delarna kan användas tillsammans eller var för sig.

Här hittar du materialet

 

Uppdraget - ett utvecklingsmaterial för politiker - "Uppdraget" är ett studie- och utvecklingsmaterial för politiker i kommuner och landsting. Det är ett material för förtroendevalda som ska ge inspiration och vägledning i det politiska vardagsarbetet.

Här hittar du materialet


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 maj 2012.