Gå till innehåll

Filmen Taikon

  • Onsdag, 30 september 2015

TAIKON
En film om Katarina Taikon, barnboksförfattare och förkämpe för romernas rättigheter. Sänds den 12 oktober i Folkets Hus Iggesund

De självbiografiska böckerna om Katitzi gjorde Katarina Taikon till en av våra mest lästa och älskade författare. Innan dess hade hon gjort sig känd som en karismatisk kämpe för mänskliga rättigheter. Genom unika bilder får vi följa ett fascinerande livsöde som gjorde ett tydligt avtryck på Sverige under åren då folkhemmet växte fram, och den grupp som lämnades utanför – romerna.

Lawen Mohtadi och Gellert Tamas har med ett gediget arkivmaterial i botten skapat ett personporträtt som är lika angeläget som berörande.Efter filmen följer ett direktsänt samtal, som websänds direkt från Bio Rio i Stockholm. Möjlighet finns att sms:a/mejla in frågor. Filmens regissörer Lawen Mothadi och Gellert Tamas deltar samt musikern Hans Caldaras och Pernilla Baralt, statssekreterare hos jämställdhetsminister Åsa Regnér. Moderator är Calle Nathanson, VD på Folkets Hus och Parker. 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 30 september 2015.