Gå till innehåll

Flickor med ADHD

  • Tisdag, 14 januari 2014

Vad innebär ADHD för flickor?
Hur kan man upptäcka, hjälpa och stödja?

Kulturens Hus Söderhamn 1904-03-19 kl 18.00 - 21.00

 

Maria Andersson är en flitigt anlitad föreläsare och utbildningskonsult. Hon har bred kunskap inom området eftesom hon själv har ADHD.

 

Med stor inlevelse och full engergi, tar hon er med på sin resa genom livet. En tänkvärd historia berättad med härlig humor och självinsikt, väcker känslor och berör på djupet.

 

Syftet med föreläsningen är att öka kunskap och förståelse om flickor med ADHD/ADD. Forskningen visar att flickor med ADHD/ADD inte når sina mål i skolan, halkar efter oftast i kärnämnen trots att de verkligen anstränger sig för att leva upp till vuxnas förväntningar och krav. Flickor som har svårt med kamratrelationer och fritidsintressen, familjer lever i kaos och många av dess flickor känner sig värdelös och misslyckade vilket leder till att många flickor får ångest och depression.

 

Visar flickor andra symtom än pojkar? Vilken flicka möter du? Den impulsiva, intrigerande, kreativa och bråkiga tjejen? Eller den tysta, blyga, ensamma flickan som är svår att nå? Hur kan skolan hjälpa och stödja dessa flickor?

 

Föreläsningen ger dig kunskaper om hur problematiken kan identifieras och vilka uttryck de kan ta sig hos flickor i olika åldrar. Pedagogiska tips och strategier för en kartläggning av varje enskild elev för att kunna ge rätt stöd och hjälp.

 

Boka biljetter på: www.maria-andresson.se

 

Om du bokar biljetter innan den 1/1 betalar du endast 295:- exkl moms per biljett, därefter 495:- exkl moms.

 

Personer med diagnos, anhöriga eller medlemmar i Attention får ett reducerat pris.

 

Välkommen

 

Ett samarbete med ABF Hälsningekusten.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 februari 2014.