Gå till innehåll

Fackliga studier

Runt om i Sverige arrangerar ABF studiecirklar tillsammans med fackförbunden för att öka medlemarnas kunskap om rättigheter, skyldigheter, historia och vilka möjligheter som fackförbunden ger.

 

LO´s sida för tvärfackliga studier

 

LO plus ABF

Arbetsklimatet har blivit kallare det senaste decenniet. Många håller tyst om missförhållanden för att de är rädda om sina jobb. Det finns arbetsgivare som bortser från LAS, förhandlar bort övertidsersättningar, vägrar att skriva under kollektivavtal. Kvinnor förlorar jobben för att de är gravida, belastningsskadorna ökar, scheman blir så tajta att det inte finns tid till raster. I det läget är det viktigare än någonsin att fler känner till vad som är tillåtet. Med egen kunskap kan fackets medlemmar själva bedöma vad som är vettigt och rimligt på arbetsplatsen.

Studiecirkeln är ett djupare sätt att lära sig mer om vad facket kan göra. En vanlig kurs har så många deltagare att det inte finns tid för den enskilde att diskutera all information om arbetsmiljö, lagar, kollektivavtal eller fackföreningsrörelsens historia. När kursen är slut åker deltagarna hem, men det kanske är först då de börjar fundera över vad de egentligen har hört.

ABF och LO satsar gemensamt på att få fler av LO-förbundens medlemmar att lära sig mer om sina rättigheter och skyldigheter.

 


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 september 2011.