Gå till innehåll

ABFs förbundsexpedition söker en ledningssamordnare

  • Tisdag, 10 mars 2015

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna (SAP), Landsorganisationen (LO) och Konsumentkooperationen (KF). Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde och vi arbetar med en målsättning om att förstärka och fördjupa demokratin inom samhällslivets alla områden. ABF består av 59 medlemsorganisationer, 53 organisationer med samarbetsavtal och är uppbyggt som en federation med en förbundsexpedition på nationellt plan och 53 lokalavdelningar samt 22 distrikt runtom i hela landet.

Vi söker nu en driven och noggrann ledningssamordnare för ett vikariat om ett år på ABFs förbundsexpedition. Du kommer att arbeta direkt med förbundssekreteraren och fungera som ett administrativt stöd till hela ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter
I uppgifterna ingår arbete med förbundets beslutande och rådgivande organ. Du tar fram beslutsunderlag, förbereder sammanträden och skriver protokoll. I arbetet ingår också att:

- vara ett stöd till förbundsordförande
- vara ett stöd till förbundssekreterare
- vara ett administrativt stöd till ledningsgruppen
- hantera verksamhetsplanering och uppföljningsarbete
- samordna och leda tillfälliga arbetsgrupper/projektgrupper

Tillsammans med kanslichefen ansvara för alla de beslutande delarna i vår verksamhet på nationell nivå såsom:

- Förbundsstyrelsen
- Råd kopplade till förbundsstyrelsen
- Förbundsstämman
- Att organisera ordförande- och ombudsmannakonferenser/träffar

Vi tror att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom en idéburen organisation och trivs i rollen som samordnare, där det ställs höga krav på flexibilitet och känsla för service. Du är organiserad, har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Du bör även ha goda kunskaper i engelska. Övriga språkkunskaper är meriterande. Du ska också ha kunskaper i Officepaketet samt god datorvana. Vi utgår från att du delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar enligt ABFs idéprogram. Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen.

Sista ansökningsdag: Fredagen den 27 mars 2015
Tillträdesdag
: 1 maj 2015
Tjänstgöringsgrad
: Vikariat, heltid
Lön
: Enligt kollektivavtal mellan ABF & Handelsanställdas förbund
Facklig representant
: Cecilia Öberg, fackklubbsordförande, cecilia.oberg@abf.se alt; 08-613 50 12
Placeringsort
: Olof Palmes gata 9, Stockholm

Ansökan med en presentation av dig själv e-postas till: moniqa.mannerklev@abf.se. Vid frågor om tjänsten var god kontakta tf. kanslichef Ewa Lantz, ewa.lantz@abf.se alt; 08-613 51 75 eller personalsamordnare Jimmy Edsbrand, jimmy.edsbrand@abf.se alt; 08-613 50 13.  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 26 mars 2015.