Gå till innehåll

Palmedagarna 2016

  • Tisdag, 24 maj 2016

Välkommen till en dag om internationell solidaritet!

Olof Palmes internationella engagemang har haft stort inflytande på ABF Gävleborg och på mig själv. Att orka bry sig om medmänniskor i hela världen samtidigt som man tar ansvar för de nära frågorna är en kombination vi måste klara av inom den svenska arbetarrörelsen. ”Kan det förändras därute så kan det här hemma” som Björn Afzelius diktade.

Inom ABF i Gävleborgs län har vi därför försökt att alltid bedriva internationell verksamhet. Vi gör det genom olika aktiviteter på hemmaplan: studiecirklar, kurser, musik, film, föreläsningar och studieresor.

Vi gör det också genom utvecklingsprojekt i flera delar av världen alltsedan 1985, ofta genom Olof Palmes internationella center. Vi tror att vi gjort nytta i våra samarbetsländer men också genom att låta tusentals gävleborgare möta omvärlden i våra aktiviteter.

Vi är nu mycket glada och stolta att kunna bjuda in till årets Palmedagar. Du kommer att få veta mer om hur vi arbetar tillsammans med partners i olika länder och hur deras situation ser ut men också lyssna på och delta i inspirerande samtal kring andra internationella frågor. Varmt välkommen!

Åke Söderman
ABF Gävleborg
Palmecenterambassadör i Gävleborg

Anmälan till Palmedagarna

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 5 juli 2016.