Gå till innehåll

Internationellt

Alla har rätt till demokrati, fred, frihet, social rättvisa och jämlikhet!

Vi lever i en globaliserad värld där länder, företag, organisationer, teknik, vetenskap, massmedier och kultur blir mer sammanflätade och beroende av varandra. Hade Arbetarnas bildningsförbund, ABF, skapats i dagens samhälle hade vi troligtvis varit en global organisation.

Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde. Vårt mål är att förstärka och fördjupa demokratin på samhällslivets alla områden, även utanför Sveriges gränser. Vi tror på folkbildningens möjligheter att utmana och vara en demokratisk förändringskraft. Vi är övertygade om att framtiden är påverkbar och att en annan värld är möjlig.

Därför arbetar vi på ABF Göteborg med internationella projekt. I dagsläget har vi projekt i Turkiet, Irak samt Sydafrika (i samarbete med ABF Förbundsexpedition).  Läs gärna mer om projekten i menyn till vänster.

De flesta av våra internationella projekt gör vi tillsammans med svenska arbetarrörelsens samarbetsorganisation för internationell verksamhet, Palmecentret. Läs mer om Palmecentret här.

En annan värld - ABF - OPC


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 16 maj 2017.