Gå till innehåll

Dans, teater, scenkonst

Persisk dans

Persisk dans representerar ett arv av de tidigaste och största civilisationerna, där det poetiska språket uttrycks med exakt utförda steg och elegans. Den hämtar inspiration från persisk miniatyrmålning som illustrerar mytologier, poesi och litteratur.
Med sin spirituella bakgrund är Persisk dans en elegant dansform som behagfullt använder graciöst mjuka och vackra armar, händer och huvudrörelser. Dessa förstärks av rytmiska och jordnära fotarbeten. Hela kroppen skapar vågrörelser med en förskönad rörlig ryggrad. En viktig aspekt av Persisk dans är uttrycket "eshveh/naz" som innebär en slags charmig och oskyldig flörtighet.

Kursen är både för nybörjare och för dig som dansat tidigare. Under kursen tränas grundteknik, stegkombinationer, öva upp mjukhet och smidighet. Repetera och förankra kroppens rörelser, träna på händernas och handledernas olika former tillsammans med det rytmiska fotarbetet. Vi kommer också att göra en koreografi.ANMÄLAN GÖRS DIREKT TILL WORLD DANCE COMPANY på tel 031-704 99 38 eller World Dance Companys hemsida.


BRA ATT VETA
Kursstart är i vecka 6
Går du två danskurser eller fler får du 10 % rabatt.
Danskurserna ges som ett samarbete mellan ABF Göteborg och World Dance Company, för mer information om kurserna samt anmälan se World Dance Companys hemsida (du hittar den ovan).

Felmeddelande

Kontakta ABF för att anmäla dig till den här kursen/studiecirkeln:

ABF Göteborg, Växel 031-774 31 00

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 14 december 2017.

Fakta

Startdatum: 11 februari 2018

Veckodagar: Söndag(ar)

Tidpunkt: 15.00 - 16.30

Antal tillfällen: 12

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare:

Plats: Kulturhuset Oceanen, Sal ej bestämd
Stigbergstorget 8, 41463, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 997916


Visa större karta