Gå till innehåll

Data, IT, mobil

Appar: Nöje

SVT Play, Messenger, Youtube, Instagram, Netflix – listan kan göras lång när det kommer till appar utvecklade för att underhålla oss. Vi lyssnar på musik, ser på TV, läser e-böcker och löser sudoku, oavsett om vi sitter på ett café eller hemma i vardagsrummet. Under kursens gång både provar vi på och diskuterar det pärlband av nöjesappar vi har tillgång till.
Datorer finns på plats, men du är även välkommen att ta med och använda din egen dator, smarttelefon eller surfplatta.

UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Grundläggande datorkunskaper. Du måste ha med dig användarnamn och lösenord till Apple-ID och/eller Google-konto för att kunna ladda ned appar. Du behöver även ha med dig lösenord till din e-postadress, då den ofta används till olika tjänster på internet.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Datorer finns på plats, men du är även välkommen att ta med och använda din egen dator, smarttelefon eller surfplatta. Kursmaterial delas ut under kursen.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Pris 600 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 oktober 2017.

Fakta

Startdatum: 8 november 2017

Veckodagar: Onsdag(ar)

Tidpunkt: 13.00 - 15.15

Platser kvar: 0

Antal tillfällen: 5

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare: Jens Isaksson

Plats: ABF Järntorget 8, Studio 1 Vån 2
Järntorget 8, 41304, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 993351


Visa större karta