Gå till innehåll

Konst, måleri, teckning

Grafiskt konsttryck - Kreativ verkstad på boktryckeriet för pensionärer och daglediga

Är du pensionär eller dagledig och sugen på att släppa fram skaparlusten? Välkommen att göra egna konsttryck i våra antika avdragspressar. Du får bekanta dig med våra typer, klicheér, färger och papper. I vår kreativa verkstad finns även möjlighet att måla med akryl, akvarell eller göra original som sedan trycks i grafikpressen om du hellre vill det.

Kursen ges i det 107 år gamla Rundqvists Boktryckeri som ligger precis intill Lisebergs södra entré hållplats Getebergsäng. Här har man tryckt böcker, litografier och bilder i fyra generationer och nu släpps du som deltagare in för att vara kreativ i den anrika gamla byggnaden!

Anmälan görs direkt till Rundqvist & Co - klicka här.

6x4 tim, 950 kr. På den här kursen erbjuder vi ingen rabatt då kursavgiften redan är subventionerad.

UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Kostnad för material ingår.

Felmeddelande

Kontakta ABF för att anmäla dig till den här kursen/studiecirkeln:

ABF Göteborg, Växel 031-774 31 00

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 juni 2017.

Fakta

Startdatum: 27 september 2017

Veckodagar: Onsdag(ar)

Tidpunkt: 11.00 - 14.30

Antal tillfällen: 6

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare:

Plats: Rundqvist & co
Nellickevägen 10, 41263, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 992482


Visa större karta