Gå till innehåll

Konst, måleri, teckning

Grafiskt konsttryck - lördag 1 okt

Välkommen att göra grafiska konsttryck i ett 107 år gammalt boktryckeri! Rulla upp ärmarna och lek loss med färg, klichéer och bokstäver. Resultatet blir unika posters, vykort och konsttryck.


Gömt mellan Liseberg och det nybyggda höghuset på gamla Lyckholms bryggerier vid Mölndalsvägen står den gamla tegelbyggnaden där Rundqvists Boktryckeri (anno 1908) tryckt böcker, litografier och bilder i fyra generationer. Här finns förutom antika tryckpressar även klichéer med alltifrån filmstjärnor till etsningar av Ivar Arosenius och bilder av Göteborgs hamn, som du kan färgsätta och kombinera till något alldeles unikt. För att inte tala om alla bokstäver med vilka du kan komponera en snygg poster för ditt event, för köksväggen eller som present! Vi använder återvunnet papper och oljefärg. Fantisera, kreera och tryck det i vår letterpress. Du ser resultatet genast och det går inte att göra fel!

Fika ingår men ta med dig egen lunchlåda (vi tar en timmes lunch mitt på dagen) eller gå ut och ät på någon av de många restaurangerna i närheten. Ha på dig oömma kläder, här ska vi jobba med färg!


Rundqvist & co ligger precis intill Lisebergs södra entré hållplats Getebergsäng.


UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Kostnad för material tillkommer med cirka 100 kr. Trycken får hämtas vid ett annat tillfälle.


BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Pris 680 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 september 2016.

Fakta

Startdatum: 1 oktober 2016

Veckodagar: Lördag(ar)

Tidpunkt: 10.00 - 15.00

Platser kvar: 0

Antal tillfällen: 1

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare:

Plats: Rundqvist & co
Nellickevägen 10, 41263, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 983233


Visa större karta