Gå till innehåll

Konst, måleri, teckning

Mästarnas måleritekniker

Vill du studera mästarnas måleritekniker från renässansen till nutid i teori och praktik? Vi arbetar i olja med teknikerna skiktmåleri och måleri "alla prima". Även du som är yrkesverksam konstnär kan delta för att utveckla din målarteknik.

UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
För att gå kursen bör du ha målat en del tidigare, eller så är du yrkesverksam konstnär och vill vidareutveckla din målarteknik.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna oljefärger samt penslar, duk och ritpapper. Vi rekommenderar att du har på dig/med dig oömma kläder.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Om du angav din mejladress när du anmälde dig kommer kallelsen via mejl. Annars kommer den med post. Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Felmeddelande

Kontakta ABF för att anmäla dig till den här kursen/studiecirkeln:

ABF Göteborg, Växel 031-774 31 00

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 26 februari 2018.

Fakta

Startdatum: 25 januari 2018

Veckodagar: Torsdag(ar)

Tidpunkt: 12.45 - 15.45

Antal tillfällen: 12

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare: Sören Olsson

Plats: ABF Järntorget 8, Ateljé 3 Vån 2
Järntorget 8, 41304, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 997528


Visa större karta