Gå till innehåll

Konst, måleri, teckning

Kroki

Vid krokiteckning samlas vi kring en modell som intar olika ställningar under kortare och längre pass. Kroki är för bildskapare vad skalövningar är för musiker och arbetet vid balettstången är för dansare.
Vid kroki ges tillfälle att träna på i stort sett alla de frågeställningar vi kan möta när vi uttrycker oss i bild. Nybörjaren övar upp sitt seende och den mest drivne återvänder regelbundet till det basala för att behålla sin vitalitet.

På kursen tränar vi på att gestalta samspelet mellan positiva och negativa former. Vi lär oss att skapa djup med hjälp av överskärningar och undersöker hur vi ska förhålla oss till förkortningar. Vi arbetar också med rytm och rörelser. Då prövar vi olika skisstekniker och material och testar på att teckna snabbt och summariskt utan att fastna i detaljer. Vi går också igenom de begrepp inom människans anatomi som är relevanta för konstnärer och analyserar några av de gamla mästarnas bästa teckningar.
Handledaren ger personligt riktade råd och tips, anpassade till där du befinner dig kunskapsmässigt. Vi har också gemensamma genomgångar, då vi följer upp och sammanfattar det vi tränat på.
Vid varje möte tillförs något nytt moment. Kursens syfte är att ge konkreta kunskaper och insikter, så att du i det egna bildskapandet kan styra ditt personliga uttryck dit du vill.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare och erfarna deltagare för att få en bra grupp. Kanske har du vissa kunskaper, men kräver en avancerad kompetenshöjning – kanske med målet att söka vidare till en mer omfattande konstutbildning? Men det är också helt okej att tagga på helt utan förkunskaper. Du får den vägledning som just du behöver.

UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Material ingår inte i kursavgiften. Ta med egna mjuka blyertspennor (3B, 5B), ritkol, radergummi och skissblock (gärna A3) till första tillfället. Förslag på komplettering får du av ledaren på kursen.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som <>

Pris 1600 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 11 oktober 2017.

Fakta

Startdatum: 26 oktober 2017

Veckodagar: Torsdag(ar)

Tidpunkt: 18.00 - 21.00

Platser kvar: 6

Antal tillfällen: 6

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare: Lars Lejring

Plats: ABF Järntorget 8, Ateljé 2 Vån 2
Järntorget 8, 41304, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 992368


Visa större karta