Gå till innehåll

Konsthantverk, handarbete, slöjd

Detaljsömnad - Helgkurs lördag-söndag 28-29 oktober

Det är detaljerna som gör plagget - och den här helgen ägnar vi oss helt åt dem! Vi går igenom hur man syr olika sorters fickor och olika sätt att sy i dragkedjor. Vidare gör vi provlappar med detaljer i olika steg, som du tar med dig hem för att sedan ha som stöd i ditt eget skapande efter kursen. Välkommen till en intensiv, rolig helg där detaljerna står i fokus! Kursledaren Sushila är utbildad skräddare, har arbetat i konfektionsbranschen och driver en egen ateljé.


UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Den här kursen är till för dig som har viss erfarenhet av sömnad.

LEDARE
Ledare för kursen är Sushila Gautam, utbildad skräddare med gesällbrev i damskrädderi och många års erfarenhet som yrkesverksam hantverkare. Sushila har arbetat i konfektionsbranschen och driver en egen ateljé, där hon syr i ull, siden och andra, främst vävda, naturmaterial. Sushila är yrkeslärare inom skrädderi och mönsterkonstruktion. Hon brinner för detaljer, handsömnad och alla steg i den kreativa processen kring skapandet av ett plagg. Sushila har även ett stort intresse för återanvändning, s.k. vintage rescue - allt som kan förlänga livslängden hos ett plagg.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Materialpärm för dina prover ingår i kursavgiften; Pärm, plastfickor, papper, tyger, dragkedjor och mellanlägg/klisterband till en kostnad av ca 380 kr.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Pris 1500 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 augusti 2017.

Fakta

Startdatum: 28 oktober 2017

Veckodagar: Lördag(ar), Söndag(ar)

Tidpunkt: 10.00 - 16.00

Platser kvar: 4

Antal tillfällen: 2

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare:

Plats: ABF Järntorget 8, Studio 2 Vån 2
Järntorget 8, 41304, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 992307


Visa större karta